Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de març de 2013
0 comentaris

Fitxa: “Els amants passatgers” (Pedro Almodóvar, 2013)

FOTO © El Deseo SA Cartell dissenyat per Mariscal per a Els amants passatgers, de Pedro Almodóvar

Que si Almodóvar torna als origens, que si retroba la vena còmica de Mujeres al borde de un ataque de nervios… el que ens queda clar, abans d’anar a veure Els amants passatgers, és que el cineasta manxec sembla que vol reorientar la trajectòria. No es pot pas dir que li hagin sortit reeixits del tot els seus darrers films, La piel que habito i Los abrazos rotos, cintes en què l’Almodóvar fresc i descarat va deixar massa pas a la sofisticació i a una certa especulació artística. Certament, a l’última dècada ens ha regalat la lorquiana Volver i la tremenda Hable con ella; però l’evanescència de La mala educación ja va ser com un mal averany filmogràfic.

L’evolució, sobretot estètica, que ha fet Pedro Almodóvar al decurs d’aquests gairebé quaranta anys l’ha allunyat (per bé i per mal) d’aquell seu cinema primitiu i hormonal. Ell mateix ja fa temps que ha deixat enrere la joventut i més aviat s’apropa a la maduresa de la jubilació. Anar enrere, doncs, sembla que no té sentit: veurem què vol dir, ara i aquí, que faci aquesta comèdia. I veurem com se’n surt amb aquests “homes a punt d’un atac de nervis”, ell, que és molt millor director d’actrius que d’actors (excepció feta, al meu parer, de Javier Cámara, de qui en sap treure un suc com ningú i que el torna a tenir de protagonista).

Els amants passatgers (Los amantes pasajerosI’m So Excited | Les amants passagers | Gli amanti passeggeri)

Direcció: Pedro Almodóvar. Guió: Pedro Almodóvar. Fotografia: José Luís Alcaine. Música original: Alberto Iglesias. Muntatge: José Salcedo. Producció: El Deseo (Espanya). Durada: 1h30.

Repartiment: Javier Cámara (Joserra), Carlos Areces (Fajas), Raúl Arévalo (Ulloa), Lola Dueñas (Bruna), Cecilia Roth (Norma Boss), Antonio de la Torre (Álex Acero), Miguel Ángel Silvestre (xicot), Hugo Silva (Benito Morón), Guillermo Toledo (Ricardo Galán), Penélope Cruz (Jessica), Antonio Banderas (León), Paz Vega (Alba), Blanca Suárez (Ruth), Carmen Machi (portera), Laya Martí (xicota), José Luis Torrijo (Sr. Más), José María Yazpik (Infante).

Sinopsi: En un vol cap a Mèxic DF, hi ha problemes i els passatgers, conscients que poden morir, distreuen l’angoixa del moment tot parlant d’aspectes íntims de les seves vides i fent confessions de tota mena, en una catarsi col·lectiva.

Altres vídeos: Tràiler VOSF | Tràiler VI.

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 08.03.2013

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, Warner Bros | Catalunya Nord, Pathé | mercat italià, Warner Bros.

Més informació: Web oficial | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) | Cineuropa (ang/fr/esp/it) | LaButaca (esp) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

Premis: pendent | Altres premis.


Apunts en aquest blog: Comentari | A cop calent.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!