Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Competició: “Hi havia una vegada a l’Anatòlia”, de Nuri Bilge Ceylan

Hi havia una vegada a l’Anatòlia (Bir Zamanlar Anadolu’da | Once Upon a Time in Anatolia | Il était une fois en Anatolie)

Guanyador del Grand Prix de Canes 2003, amb Llunyà, el turc Nuri Bile Ceylan es forjà un prestigi de cineasta contemplatiu, gran força intimista i notable expressió visual; renom que va mantenir viu amb Els climes (en competició a Canes 2006), però entrà en crisi amb la decebedora Les tres mones (malgrat l’incomprensible premi de Millor Direcció que li concedí el jurat de Canes 2008), autèntica despulla artística en què l’esteticisme no pot amagar la buidor del seu contingut. Ceylan torna a la Competició per cinquena vegada, ara amb un film sobre la vida en un poblet de l’Anatòlia, mantenint viu el seu interès temàtic pel rerepaís.

Hi havia una vegada a l’Anatòlia (Bir Zamanlar Anadolu’da | Once Upon a Time in Anatolia | Il était une fois en Anatolie)

Director Nuri Bilge Ceylan. Guió Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal.. Producció NBC Film (Turquia), Zeyno Film (Turquia), Production 2006 D.O.O. Sarajevo (Bòsnia), 1000 Volt PostProduction (Turquia), Turkish Radio TV (Turquia), Imaj (Turquia), Fida Film (Turquia) . Durada 2h37.

Repartiment Muhammet Uzuner (Dr. Cemal), Yilmaz Erdogan (comissari Naci), Taner Birsel (fiscal Nusret), Ahmet Mümtaz Taylan (xofer àrab Ali), Firat Tanis (sospitós Kenan), Ercan Kesal (Mukhtar).

Sinopsi A un indret de l’Anatòlia, la recerca, trobada i aixecament d’un cadàver per part de la policia, els sospitosos del crim, el fiscal i el forense que els acompanya, i sobre l’autòpsia que se li practica l’endemà.

Nota sinòptica La vida a una petita ciutat és com un viatge per l’estepa: la impressió que alguna cosa “nova i diferent” ha d’aparèixer rere cada turó, desmentida a l’hora de la veritat per sempre les mateixes carreteres monòtones, esfilegarsades, que desapareixen o persisteixen, infal·liblement similars… (del material de promoció del film)

Vídeos [Tràiler internacional] [Tràiler, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2011]

Webs oficials [Anatolia (ang)] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Competició: Hi havia una vegada a l’Anatòlia (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Grand Prix (ex-aequo)]


Articles en aquest blog [El Jurat de Robert De Niro ho té complicat] [Els temps morts o buits de Nuri Bilge Ceylan]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dissabte 21 de maig] [Tot Canes 2011]

Cròniques [Diari de Girona: Kaurismäki, Malick i els germans Dardenne són els grans favorits a la Palma d´Or] [Vilaweb: El Jurat de Robert De Niro ho té complicat]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Zeyno Film] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO © NBC Films Cartell internacional de Hi havia una vegada a l’Anatòlia, de Nuri Bilge Ceylan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!