Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de maig de 2010
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010: “Tot anirà bé”, de Christoffer Boe

Tot anirà bé (Alting bliver godt igen / Everything Will Be Fine)

Director
 Christoffer Boe  (Rungsted Kyst, Dinamarca, 07.05.1974). Durada 1h30.

Intèrprets
Jens Albinus, Igor Radosavljevic, Marijana Jankovic, Özlem Saglanmak, Nicolas Bro, Paprika Steen, Søren Malling, Olaf Heine Johannessen, Henning Moritzen

Sinopsi
Conegut guionista i director de cinema, Jakob Falk està frenètic i esgotat perquè se li està acabant el termini per lliutat un nou guió. Només li calma un xic l’estrés, l’alegria i emoció que comparteix amb la seva dona Helena pel fet que aviat seran pares adoptius. Conduint per una carretera forestal als afores de Copenhaguen, de tornada d’una reunió molt tensa amb el productor, Jakob atropella un home i el deixa mal ferit a la carretera, anant-se’n corrent a la gasolinera més propera per a informar anònimament de l’accident. A la bossa d’aquell home, Jakob queda ben parat de trobar-hi unes fotografies del que sembla són presoners de guerra estrangers, torturats per soldats danesos. Quan ho explica a la seva germana Siri, que treballa per a un canal de televisió danès, li fa notar la importància i els perills de tenir aquella mena de fotos. Només li faltava això, a Jakob: encara es posa més nerviós, davant la pressió que un periodista li fa, perquè reveli d’on les ha tretes, aquestes fotografies. Per acabar d’adobar, Jakob comença a ensumar-se que hi ha un muntatge policial, en assabentar-se que la policia ha qualificat de “falsa alarma” aquell atropellament automobilístic que algú havia denunciat, perquè no s’ha trobat el cos de la víctima en aquella pista forestal. i ja, quan es troba que les fotos les hi han robades dels eu propi cotxe, no li queda cap dubte: hi ha conspiració política. Cada cop més paranoic i carregat de por, Jakob es llança a una investigació frenètica per escatir el misteri d’aquell home desaparegut i les seves fotos. Si fins ara era un escriptor i director conegut per obsessionar-se amb les seves pròpies històries, Jakob Falk ha topat amb una veritat més inquietant del que mai hagués pogut imaginar-se.

42a Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010 [Tot anirà bé  (fr / ang)]  Premis a la Quinzena dels Realitzadors [x]

Webs oficials [Alting bliver godt igen (dan)]

Nota Guanyador de la Càmera d’Or i del premi FIPRESCI a Sant Sebastià amb Reconstruction (2003), presentada a la Setmana de la Crítica de Canes, Christoffer Boe no ha satisfet encara les expectatives que havia generat amb aquell film. El 2005 particià a la Secció Oficial Competitiva de Sitges amb Allegro (que posteriorment aniria  a Sundance 2006). A Venècia 2006 presentà Offscreen (que després es projectaria a Noves Visions de Sitges).

Més informació [IMDB (ang)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals [The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

FOTO © Max Stirner Tot anirà bé, de Christoffer Boe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!