BAFF 2009: del 30 d’abril al 10 de maig

L’ 11a edició del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona (BAFF) tindrà lloc del 30 d’abril al 10 de maig de 2009 i, d’entre els títols que l’organització n’ha confirmat la selecció, destaquen 24 City, de Jia Zhang-ke; Nanayomachi (Nanayo), de Naomi Kawase; Dangkou (Plastic City), de Yu Lik-wai; Serbis, de Brillante Mendoza; Aruitemo, aruitemo (Still Walking), de Hirokazu Kore-eda; Breathless, amb què Yang Il-june ha triomfat a Rotterdam, i la guanyadora enguany de l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, Okuribito (Departures), de Yojiro Takita. I tot sembla indicar que també s’hi podrà veure Aquil·les i la tortuga, de Takeshi Kitano; My Magic, d’Eric Khoo.

La programació definitiva del BAFF2009 s’anunciarà ben aviat; però els seus responsables ja han avançat que, a més de la “Secció Oficial” i l’ “Asian Selection”, enguany es deixa de focalitzar l’interès en el cinematografia produïda en un país concret i es passa a una atomització de micro seccions, que donaran més joc a oferir pel·lícules agrupades per temàtiques, directors, ciutats, cinematografies, etc. Com a botó de mostra, “Focus on Southeast Asia”, en què es presentarà una col·lecció d’obres procedents del sudest asiàtic (Filipines, Indonèsia i Malàisia) dirigides per joves realitzadors que estan rebent molta atenció per part dels grans festivals internacionals i que amb el seu cinema fresc i moltes vegades de baix pressupost, aporten aires nous a les cinematografies asiàtiques. Directors com els filipins Adolfo Alix Jr. i Raya Martin, els indonesis Ravi Bharwani i Riri Riza o el nou favorit de la crítica, el malai Liew Seng Tat, presentaran les seves obres en el marc del BAFF 2009.

Les sessions del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona tindràn lloc al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), al Cinema Rex, a la Sala 2 dels cinemes Aribau Club i a l’ Espai Cultural Caja Madrid.

FOTO Cartell oficial del BAFF 2009

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *