Tomeu Carrió

Viure la història

19 d'octubre de 2016
4 comentaris

Primera entrada

Obert el bloc de Vilaweb, esper poder aportar alguna cosa al coneixement de la història que és el que m’ha donat vida, entre altres coses més, tots aquests anys, des del començament dels meus estudis de Geografia i Història el 1974, a la meva tesi de llicenciatura en 1985, les meves primeres classes com a professor a l’Institut Mossèn Alcover de Manacor, i les següents als instituts de batxillerat, primer, i d’educació secundària, després, de Felanitx, de Son Rullan de Palma, de Llucmajor, d’Andorra i, finalment, una altra vegada de Llucmajor fins a finals de 2014.

També hi ha hagut la tesi doctoral sobre Premsa i Nacionalisme a Mallorca entre 1900 i 1936 (1994), diversos articles i algun llibre sobre la temàtica de la tesi. També, tres cursos de professor associat a la Universitat de les Illes Balears amb compatibilitat amb l’IES Llucmajor.

No he publicat gaire, però he procurat ensenyar tot el que he pogut, tant d’història mundial com d’Espanya i de les Illes Balears. Illes Balears, o Mallorca, tant en la dimensió local pròpia com dins els diferents marcs culturals i polítics de pertinença, especialment amb referència a la catalanitat i la relació, els darrers segles amb Espanya, però també amb els països mediterranis, europeus i de més lluny, especialment amb Amèrica. De prehistòria a història contemporània, però especialment d’història contemporània. S’ha de dir que el fet d’haver estat director de l’institut de Llucmajor em va llevar temps per fer més investigació. Ara, però, voldria contribuir llegint, investigant i difonent pels mitjans que siguin, la història tant local (tota història és local) com la història d’àmbits geogràfics diferents, més restringits o més generals. Història que arreplegui totes les persones amb les seves diversitats de tot tipus i les seves semblances.

I qui vulgui em llegirà i qui no no. Amb tot, si cal, i n’arrib a saber, esper difondre el passat de les persones humanes de la manera que consideri més convenient. Mesclant ficció si cal. Esper aconseguir-ho, sense presses però amb voluntat de continuïtat.

Salutacions cordials.

Bartomeu Carrió Trujillano
Sant Jordi (Mallorca). 19 d’octubre de 2016

  1. Segur que tots ens podrem beneficiar a les totes, d’aqueixes aportacions teves que, no en tenc cap dubte ni un, Tomeu, han de ser ben sucoses. Salut, coratge, energia i resistència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!