CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

4 d'octubre de 2014
0 comentaris

VOLEM VOTAR – VOLEM MARXAR

Cada dia ho veig més clar. Al final la única sortida és marxar. Però és que no ens queda cap altre remei. El senyor Rajoy segueix insistint en el diàleg. Quin diàleg?, si sembla la cançó de la tristament desapareguda Amy Winehouse: NO, NO, NO. No a tot i sanseacabó.

Ara han sortit els pressupostos del estado per l’any 2015. El ministro de Hacienda actual, el senyor Montoro, que a mi em recorda a Gargamel, el dolent dels Barrufets, i de fet té la mateixa mania persecutòria que tenia aquest amb els barrufets, amb els catalans, perquè si no, no s’entén. Doncs bé, el senyor Montoro va dur fa pocs dies  un minúscul usb ( tant minúscul com els pressupostos) i que venia a substituir als tradicionals llibres dels comptes públics al Palau de la Carrera de San Jerónimo, concretament al Saló de los Pasos Perdidos, que jo crec que ja fa molt que els han perdut.

Segons el senyor Montoro, aquests pressupostos es desenvoluparan segons la previsió del Gobierno amb la baixada de la taxa d’atur i curiosament avui s’ha publicat la taxa d’atur de setembre i aquesta ha pujat en 19.720 persones més aturades i ja són 4.447.650 els espanyols sense feina. No comencem bé senyor Montoro, ja li dic.

Doncs bé, perquè estiguem tots contents, en Rajoy s’ha congelat el sou i només cobrarà 78.185,04 € a l’any, mantenint la xifra que va retallar en Zapatero al seu dia, ja que abans cobraven 91.982,4 € a l’any, cobrant així uns 6.515,42€ mensuals bruts. Au va home, a qui volen enganyar?. El que sí és cert és que les pensions només s’augmentaran un 0,25%, és a dir uns 2 €, quan aquest mes de setembre, tan sols la llum ja s’apuja un 11%.

Mireu, no us vull atabalar pas amb xifres, però curt i ras us diré, que en un moment en el que 1 de cada 4 espanyols pateix risc d’exclusió, que el darrer any han augmentat les persones amb risc de pobresa i que Càritas ha ajudat a més de dos milions i mig de persones l’any passat, només a Espanya, el gobierno ha reduït tots els pressupostos d’ajuda social, dependents, estudiants… i per exemple, la partida destinada a l’atur, que ja hem dit que no para de créixer, l’ha reduït un 15%, mentre que les cotitzacions a la Seguridad Social l’augmenten un 6,8%. Sí senyor, així crearem llocs de treball. Ara bé, ha augmentat la partida destinada a l’Església Catòlica ( necessitaran oracions i rosaris i molts )  i cobrarà 159,2 milions anuals, és a dir, que l’Església cobrarà del gobierno 13,26 milions d’euros mensuals. I per si amb això no en teniu prou, us diré que la partida pressupostaria destinada a les subvencions als partits polítics l’han augmentat un 84%, amb l’excusa que el 2015 s’hauran de fer eleccions municipals al maig i generals al novembre. Un 84% més per endollar gent a fer programes electorals falsos i a omplir-nos el cap.

I ara, per acabar i posar la cirereta al pastís, i motiu pel qual gairebé tots a hores d’ara tenim clar perquè hem de marxar, us diré que per cada 699 euros que rebran els ciutadans de Castella i Lleó, els catalans només en rebrem 145. O sigui que Catalunya rep la meitat del que aporta al PIB espanyol.

Per tot això és hora no de dir bye bye hasta otro ratito, no, hem de dir ben clar i ben fort : adéu i fins mai.

v catalana

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!