Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

5 de març de 2009
0 comentaris

Terra i Llibertat, una organització per a l’autodeterminació dels Països Catalans

Terra i Llibertat és una organització política que neix l’any 2002, amb la finalitat de promoure als Països Catalans un procés d’alliberament nacional, basat en l’autodeterminació, l’articulació política de tot el territori nacional, la democràcia participativa i econòmica, la sobirania lingüística i cultural i la salvaguarda del territori, esdevenint un país independent en el marc euromediterrani.
L’estratègia de Terra i Llibertat es basa en la promoció de totes aquelles organitzacions i moviments socials que treballin per l’emancipació dels nostre poble i del nostre territori, així com de la seva confluència en un moviment d’alliberament nacional cohesionat al voltant de l’objectiu de l’autodeterminació dels Països Catalans.

(Continua)

Terra i Llibertat s’organitza mitjançant agrupacions locals i comarcals, coordinades per una permanent i una executiva nacionals, les quals segueixen la línia política acordada per l’assemblea general de militants.
L’acció política de Terra i Llibertat es fonamenta en la democratització i la nacionalització de la vida local, la col·laboració amb les organitzacions i moviments socials implicats en l’alliberament nacional, la iniciativa política nacional per tal de promoure un procés d’independència, i en la solidaritat internacionalista i antiimperialista.
L’estratègia i l’acció de Terra i Llibertat volen contribuir a generar als Països Catalans una nova transició política que dugui el nostre país a la independència i a l’emancipació de la globalització capitalista, i que possibiliti un nou projecte nacional basat en els següents punts:

1.- Independència dels Països Catalans. Confederació dels diferents territoris dels Països Catalans –comarques, illes, regions…- i exercici del dret a l’autodeterminació, com a principi democràtic fonamental.
2.- Català única llengua oficial. Normalització social de l’ús del català en el conjunt del territori i desenvolupament d’un model de societat plurilingüe.
3.- Autoorganització social a tots els nivells. Defensa de les llibertats col·lectives i potenciació d’un model de democràcia directa en tots els sectors de la societat.
4.- Socialisme català. Construcció d’una societat lliure i justa, sense discriminacions i que garanteixi l’accés del poble al poder polític i econòmic, desenvolupant processos d’autodefensa front al model cultural i de desenvolupament que imposa la globalització capitalista.
5.- Sobirania sobre els recursos. Creació d’òrgans de decisió nacionals i populars en matèria energètica, urbanística, econòmica, comunicativa i de defensa.
6.- Solidaritat internacionalista. Potenciació del coneixement internacional del fet nacional català i participació en organismes internacionals per a la cooperació i la solidaritat amb tots els pobles i nacions que lluiten per al seu alliberament.
7.- Espai mediterrani de civilització. Configurar un espai natural de desenvolupament de la realitat catalana en el marc de la Mediterrània, com a marc d’intercanvi i espai civilitzatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!