Cafè amb llet

Cafè sol, amb llet de vaca, de soja. Hi han mil opcions!

25 de juny de 2015
0 comentaris

Fotografia de viatges: consells per immortalitzar els teus records

url

El fet de viatjar ja és un plaer per si sol. Conèixer, descobrir, explorar… és una satisfacció personal que només podem gaudir quan sortim més enllà de les nostres fronteres. Però el captar una imatge per al record i que aquesta instantània, posteriorment, pugui evocar-te sensacions, olors, llocs, persones i costums, és una cosa que frega l’èxtasi. Es tracta de la fotografia de viatges.

Òbviament, tothom ha anat de viatge i ha fet fotos. De fet, amb els avanços tecnològics en dispositius mòbils, és rar que algú no disposi d’un Smartphone o un terminal amb càmera per captar tots aquests moments. Però la fotografia de viatges és tot un art dins del món de la fotografia i no només requereix de la tecnologia adequada, sinó que a més, necessita una planificació i els coneixements tècnics necessaris per poder gaudir del viatge sense estant pendent dels detalls a l’hora de prendre les instantànies.

A continuació, anem a oferir-vos una sèrie de tips perquè les vostres fotografies de viatge tinguin un bon resultat gràcies a la col·laboració de fotografo profesional, una empresa especialitzada en fotografia de viatges.
Abans del viatge…
Planifica.
  • Elabora una llistat detallat dels llocs que desitges visitar i fotografiar, a quina hora podries visitar-los i si seria factible poder fer la foto.
Informa’t.
  • Busca informació sobre llocs, horaris, condicions o normativa a l’hora de fer les fotografies. No en tots els monuments està permès utilitzar flaix o el trípode, en uns altres està totalment prohibit prendre imatges.
Inspira’t.
  • Investiga a Google o altres cercadors, imatges dels llocs que vols visitar. Així podràs veure la perspectiva i el punt de vista d’altres usuaris, fins i tot podràs valorar el moment del dia en què és preferible captar la instantània. Pren nota de les idees més originals. També pots buscar a Pinterest, Flickr, 500px, Instagram o altres xarxes socials per compartir imatges.
Explora.
  • No et quedis amb lo convencional. Intenta crear noves fotografies, explorant rutes alternatives o llocs poc freqüentats. Això sí, sempre amb les màximes garanties de seguretat personal i de l’equip.
Comença el shooting…Ja hem planificat, ja hem seleccionat el nostre equip i ara només ens queda començar. Per on comencem?

Immortalitza els preparatius. 
  • Pren fotos de la planificació, de l’organització del viatge. Els preparatius també formen part d’aquest.

Aprofita els trasllats.

  • Els avions, un autobús o un viatge amb moto, ofereix unes oportunitats infinites a l’hora de fotografiar moments. Per a això, has d’estar atent i sol·licitar el seient de finestreta per poder prendre fotos aèries (si es tracta de l’avió) o del camí (si es tracta d’un mitjà de transport terrestre).

Busca l’essència. 

  • No et quedis amb els llocs típicament turístics (que també són d’obligada visita). Intenta buscar imatges quotidianes, de la terra, costums, gastronomia… Això oferirà un punt diferent a la teva història i al teu àlbum.
De tornada a casa…
Ja estem a casa i ara toca la feina de post-producció. T’oferim aquests dos consells indispensables per elaborar el teu àlbum amb la màxima qualitat.
Selecciona
  • No pensis, ni molt menys, a posar les dues mil fotos que has fet durant els teus cinc dies a l’Índia. Fes una selecció cuidada i exhaustiva. Planteja-la com si d’una pel·lícula es tractés, de 4 segons per foto, per veure un total de 3 o 4 minuts. Si es fa més llarg, tens assegurat el badall dels teus amics quan els mostris la teva obra.

Crea sempre una història.

  • Quan facis la selecció has de marcar un fil argumental. Intenta explicar una història coherent i pensa en com connectar les imatges. D’aquesta manera, la narració guanyarà força i no serà una simple seqüència de fotos de turista.

Cura amb els permisos.

  • No totes les destinacions són iguals ni tots els països tenen la mateixa normativa en quant a la presa d’imatges. Davant el dubte, pregunta sempre. I si vas a fotografiar a alguna persona del lloc, demana’ls sempre permís no només per prendre la foto, sinó també per si pensessis publicar-la o pujar-la a les teves xarxes socials.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!