L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

1 de juny de 2020
0 comentaris

Èxit internacional de l’indicatiu especial AM40LAR, per celebra els 40 anys de L’altra ràdio de Ràdio 4

Del 14 al 31 de maig ha estat activa l’estació de radioaficionats AM40LAR, per celebrar el 40è aniversari de L’altra ràdio de Ràdio 4.

La seva activació ha tingut un èxit internacional, donat que s’han fet uns 14.200 contactes amb estacions dels cinc continents, de 100 països dels considerats en el món de la radioafició pel DXCC.

S’han atorgat 523 diplomes, a les estacions que han fet 5, 10 o 15 contactes amb l’AM40LAR, en diferents dies o bandes. Totes les estacions que han contactat una vegada amb ella han rebut l’eQSL o targeta de verificació electrònica commemorativa.

Aquest èxit ha estat possible gràcies a la feina d’una trentena d’operadors i operadores que han activat l’AM40LAR. Les vuit associacions de radioaficionats, relacionades amb la història de L’altra ràdio, que de forma conjunta l’han operat han estat:

  • Associació Radioaficionats de Catalunya (ARCAT)
  • Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya (ARMIC)
  • Federació Catalana de Radioafeccionats
  • Mike Delta Victor Dx Group
  • Ràdio Club del Vallès
  • Ràdio Club Quixots Internacionals
  • Unió de Radioaficionats de Barcelona i Baix Llobregat
  • Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT)

L’altra ràdio, dirigit i presentat per Cinto Niqui, és el magazín amb més anys d’emissió de tota la història de la radiodifusió catalana, amb més de 2300 edicions. Aquesta temporada compleix 40 anys a Ràdio 4 i ha merescut el Premi Nacional de Comunicació 2019, en la categoria de Radiodifusió, atorgat per la Generalitat de Catalunya. La seva temàtica està centrada en la cultura audiovisual i tecnològica i, des de 1980, el programa inclou espais setmanals sobre radioafició.

L’altra ràdio s’emet els dimecres, a les 21 hores, per Ràdio 4. Els “podcasts” de les últimes edicions es poden escoltar al web de RTVE: http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/

Web de l’activitat AM40LAR: https://am40lar.mikedeltavictor.com/

La història del programa es pot llegir al seu web: http://www.altraradio.cat

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!