R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

6 d'abril de 2013
0 comentaris

La llei de transparència deixarà al descobert la Casa del Rei

La vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaria, afirma la intenció d’incloure-hi a la monarquia.

Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l’Estat, crític amb la posició de la figura del príncep Felip davant les lleis fiscals.

La nova llei de transparència que vol proposar el govern suposarà un major control sobre la Casa del Rei. La vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaria, ha afirmat que la nova llei incluirà la monarquia i que fa dos mesos que s’està treballant per posar-la en marxa.

Aquesta llei ve donada per l’acord entre el govern espanyol i les institucions per adherir-ne de noves a aquest mètode de control. El cas “Noos” de la Infanta Cristina ha suposat un punt d’inflexió per a que totes les institucions de l’Estat tinguin el mateix criteri davant la llei. Tot i això, Saénz de Santamaria ha apuntat que hi hauran particularitats per a la Casa Reial perquè no es tracta d’una administració pública.

El fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat que li preocupa la falta d’aforament judicial del príncep Felip respecte d’altres càrrecs públics. Torres Dulce no troba equitativa la distinció que hi ha entre un jutge, un policia i el propi príncep d’Astúries. La imputació de la Infanta Cristina pel cas “Noos” torna a posar a la palestra la connexió entre la Constitució espanyola i la monarquia.

http://www.europapress.es/nacional/noticia-gobierno-escuchara-sugerencias-torres-dulce-incluir-aforamiento-principe-20130405153332.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/gobierno-confirma-ley-transparencia-casa-rey-2356955

http://www.lavanguardia.com/politica/20130405/54370955855/gobierno-trabaja-meses-incluir-casa-real-ley-de-transparencia.html
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!