Des de la Via Sotmesa i des de la Via Lliure. Reafirmem el 1r octubre i completem la DUI.

 

Des de la Via Sotmesa

Extret de laRepública.cat:

“Amb el pacte entre ERC i el PSOE, doncs, només veig dos escenaris possibles:

  1. Comencen a arribar ràpid transferències pendents des de fa dècades, com les beques, la gestió del 0,7% de les entitats socials o infraestructures. A més, s’atura o es suavitza la repressió, Oriol Junqueras surt de la presó i, amb aires de “teníem raó”, ERC es converteix en el partit útil de la majoria catalanista durant els propers deu anys, el partit que apel·la al 60% de la població. En aquest escenari, el que surti de la taula de diàleg és secundari, i es podria allargar indefinidament.
  2. No arriba res al cistell, en part perquè el PSOE és expert en dilatar negociacions i en part perquè la maquinària de l’Estat saboteja les transferències com ja van fer durant la negociació de l’Estatut de 2006. A més, el sistema judicial continua la repressió esperonat per una dreta espanyola cada vegada més cavernària. El resultat és que, d’aquí 6 mesos, els del “tenim pressa”, Junts per Catalunya i el flamant president-eurodiputat Carles Puigdemont tenen una autopista gratuïta cap a la Generalitat. ERC queda com el partit fracassat i torna a caure als 10 escons de Puigcercós el 2010.

Quin escenari és el més probable? Des de 1996, quan es va pactar que els Mossos assumissin les competències de policia integral a tot el país, Catalunya no ha guanyat ni una sola competència significativa. L’aposta d’ERC, doncs, és molt arriscada, perquè necessita foradar el mur que ha construït l’Estat durant els últims 24 anys.

Adrià Alsina”

https://www.larepublica.cat/opinio/erc-creua-el-rubico-dues-alternatives-per-a-2020/

——————-

Des de la Via Lliure, fora del sistema espanyol:  Edifiquem la incipient República Independent

Vam votar el 1r d’octubre i vam guanyar … ara complim i no titubegem!

“Que espereu a inscriure-us al Consell per la República, espereu tal vegada una ordre d’Espanya o del mateix Trump?Alguns em diuen “nostàlgic de l’1 d’octubre” doncs jo us dic: LLIBERTAT PER A CATALUNYA! vull viure-la ara! almenys en el meu cor i junt amb altres catalans des dels Consells Locals de la República que emanen del mandat del nostre Poble i per al nostre Poble. No ho delegarem per sistema a cap polític ni cap institució!
No vull esperar ni 5, ni 10, ni 50 anys … no!

Ho vull viure ara!   i la lluita, el treball i el compromís em fan català lliure de la República Catalana Independent.

Salvador Molins (@catalanextstate)

  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *