Per “controlar el territori” i completar “el tros que falta”: Consells Locals.

 

SINDICAT i/o / Consells Locals de la República

 

Escriu Andreu Barnils: “Ara veig tanta gent brillant, i intel·ligent, en això de les primàries (i no és ironia), que vaig provar de convèncer que allò que potser ens falta com a poble, i com a revolució, és una mena de CNT, i no pas un batlle. Activar tots dos mons un altre cop. De fet, la combinatòria d’aquests dos mons, partits i no, és el que va permetre de fer l’1-O. I el tros que falta no s’haurà de fer igual?”

(Andreu Barnils, Respostes Primàries)

El Poble, català en el nostre cas, no ha de servir només per a delegar cada quatre anys i el després “despreocupeu-vos que ja us ho farem nosaltres”, aquells que sempre tenen apunt l’interruptor de quasevol dissimulat “ara no toca” o “ara no puc” o “ara no em deixen”.

Consell Local -lliure- de la República Catalana Independent. Sense demanar permís i sense esperar ordres.  Un entramat de Consells Locals (CLR) i petits Consells de Grup o si cal d’escala, carrer o barri, i el Consell General de l’exili, unes de les possibles construccions republicanes de nova planta alliberades d’Espanya, no construïdes burocràticament sinó des de baix “Consells Locals -de la República-” i des de dalt “Consell General per la República” i coordinats en ajuda i exigència mútua.

La creació d’una mena de Sindicat “de i per la Republica” en defensa dels Drets dels Catalans. El Sindicat de l’ANC … els CDR … Aplicar les Primàries als organismes de la nova República.

Promoure el coneixement de les propostes de Constitucions Catalanes, un procés constituent per via ràpida, no donant tantes voltes sense avançar.

Amb tot això no hauríem d’esperar 20 anys, ni molts menys. Espanya ens ho complica tot, dins espanya tot es fa llarg i ferregós, és el conte del mai no acabar i rebre sempre. L’Estatut ocupa centenars de pàgines plens de lletra menuda a mode d’un contracte enganyós i en canvi la Constitució Catalana només té de 8 a 16 pàgines segons el tamany de la lletra.

Ara s’hi sumen les Vagues de Fam, no tenim temps, la zona de confort en la que tots ens hem anat instal·lant aquest 2018 se’ns en va a fer punyetes, si només som capaços de fer llumetes , en la defensa d’aquests dos Jordis, Sànchez i Turull, ja podem plegar, la cagarem una vegada més, ells en sortiran malmesos i els demés catalans ens arrossegarem per terra, com el cucs de que parlava John Addams, un dels fundadors dels EUA.

Unitat, imaginació, reafirmament en el 1r d’octubre, voluntat de completar el que manca per fer real la DUI del 27 d’octubre del 2017 i molta urgència. Ara no podem dubtar, deixem-nos de collonades intermitges, la liqüitat del moment d’ara relativitza moltes coses, ara hem de fer …, fer el que vàrem decidir:

República i llibertat. Aquesta va ser la nostra decisió el 1r d’octubre del 2017.

Salvador Molins, CLR*Bic  i  Comissió promotora del CLR de Berga.

Pensaments i iniciatives entorn de l’article: “Respostes Primàries” d’Andreu Barnils.
https://www.vilaweb.cat/noticies/respostes-primaries/?utm_source=push

    

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *