BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

14 de maig de 2006
Sense categoria
1 comentari

Ramon Serra, català amb piles! Responsable de www.radiocatalunya.ca

La web www.radiocatalunya.ca té un enllaç en aquest bloc.

S´HA ACABAT EL BRÒQUIL ! : LA TRAÏCIÓ DE MAS APUNYALA I MATA EL GOVERN DE CATALUNYA
"Roma no paga traïdors, però Catalunya sí"

Per RAMON SERRA

Com diem en el títol, s´ha acabat el bròquil o sigui el tripartit, el Govern catalanista i d´esquerres. Un cop més la dreta ha aconseguit els seus objectius i sense necessitat d´eleccions. Amb una traïció,l´acord entre Mas i Zapatero sobre l´Estatut a esquenes del Parlament,s´ha desmuntat peça per peça tot l´entramat governamental fins a convertir-lo en un castell de cartes que s´ha estimbat a la primera embranzida.
Però no solament hi ha hagut traïció sinó que a més s´ha fet pagar aquest festí a ERC, l´única formació que encara es manté fidel als principis acordats en l´Estatut aprovat pel Parlament el passat setembre. Que nosaltres sapiguem el Parlament no s´ha pas replantejat aquell contingut i només les ambicions desmesurades del regionalista Mas amb el suport dels mitjans de comunicació ben engreixats, i de l´afany de Zapatero d´acabar amb un rival incòmode com ERC han propiciat aquest daltabaix.
Com passa sempre en les relacions entre rics i pobres,entre dretes i esquerres ara es presenta ERC com el gran botxí, el culpable d´aquesta desfeta quan només és una víctima. Doncs bé,ja teniu el xai degollat.
I ara què? Per què serviran unes noves eleccions? Guanyarà CíU alguns escons més? Tornarà a sortir la mateixa composició? Es pot permetre Catalunya balafiar aquests diners i esforços en una nova contesa electoral? Les respostes semblen fàcils. No us estranyeu si l´ abstenció és la gran beneficada del referèndum sobre l´Estatut i també de les pròximes eleccions. La majoria de polítics es mereixen el boicot total i absolut. Llàstima que les bestieses d´aquests dirigents les hagin de pagar el poble.Com sempre.Ara Mas ja podrà preparar el desembarcament de ministres a Madrid. Ja han acabat amb el poder d´ERC! Ja poden tornar a ser els "únics" representants de Catalunya. Té collons la cosa
Quin país més dissortat el nostre! Es pot lluitar contra Espanya, però no contra la traïció. Que els nostres polítics han de fer bondat ja ho sabem. Però mai dels mais no han de perdre la dignitat ni ser uns traïdors.
En temps del franquisme ens pensàvem que amb el restabliment de la Generalitat ja n´hi hauria prou. Ràpidament en vam veure les mancances i la necessitat que la societat ajudés el Govern. Però com que els polítics van a la seva, es van haver de fer coses també sense la Generalitat i després malgrat la Generalitat. I haurà les haurem de fer en contra. Per llogar-hi cadires!
Catalunya ha estat, doncs, greument ferida des de dins. Què hem de fer des de la societat? Només ens queda la guerrilla: si és que encara hi ha gent amb piles.
Visca la Terra! (11/V/2006)

————————————————————

Extret del Bloc de l’Empordà:

# Resposta a "Borinotus" Títol del Plebiscit independentista: …empordaaccio | enllaç permanent | diumenge, 14 de maig de 2006 | 22:08
 

Resposta a "Borinotus" Títol del Plebiscit independentista: …

"No volem més Estatuts!" "No volem Espanya!"

Intento refermar les idees exposades avui al bloc:

http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6204

(Cliqueu-lo i llegiu les idees d’en Borinotus i altres blocaires)

1 – La bandera posar-la des d’ara mateix, millor l’estelada per que no ens puguin prendre el missatge en favor dels estatuts, hem de tenir clar que d’estatuts ja no en volem els independentistes. (Qui no tingui estelada pot posar una senyera o comprar una estelada).

2 – Sobre la bandera una fotocopia A3 que digui per exemple: "Prou d’Espanya" "No a Espanya" o "Trecar amb Espanya" o un altre missatge clar i contundent!

3 – El mateix rètol però fotocopiat tamany A4 i enganxat al vidre de darrera del cotxe, com es va fer amb la campanya contra la invasió a l’Irak

4 – A partir de quan comenci la campanya del referendum de l’estatut podem afegir-hi una altra fotocopia que digui "VOTA NO"

Jo estic d’acord amb el que heu exposat, i potser es podria fer així com jo ho he concretat.

Però hi ha dues coses que les hem de tenir ben presents:

1a –  La primera és que si no deixem ben clar que el "No" és contra l’estatut de la vergonya i contra qui l’imposa  i que nosaltres no volem més estatuts sinó la independència, els Partits Polítics catalans de l’arc parlamentari actual i el mateix estat és faran seva la nostra campanya i fent anar l’aigua cap el seu molí ens donaran pel sac com sempre!

2a – La segona és que hem de ser fidels a la idea principal dels que van promoure el vot "Nul": Que el NO -abans nul- ha de ser un vot per a la independència de Catalunya, un vot per a l’autodeterminació. Així, si conectem amb aquest esperit podrem assolir la unitat tan desitjada pels independentistes en aquesta campaya oportuna del referèndum, per tal de fer el primer assaig de plebiscit "PER TRENCAR D’UNA PUNYETERA VEGADA AMB ESPANYA!" digueu trencar, separar-nos, deixar amarres o el que cregueu oportú, però tots sabem el que significa. I Espanya, l’ONU i els EEUU també ho saben!

Nota final: Avui he parlat amb un amic meu que havia estat a ERC però ara està retirat i que coneix a fons com es belluguen els partits, i m’ha dit que els partits polítics catalans actuals, avui mateix i tots aquests dies sols estan pendents de fer servir el referèdum pel seu profit electoral i per refermar-se en les seves estratègies però que no ho fan pel bé de Catalunya ni per tal que l’estatut pugui ser el millor.

Res més, fins aviat!

JP (Sant Feliu de Guíxols)

  1. Primer felicito a Catalunya Accio.tinc 35 anys .Primer una critica bastant extensa sobre la direccio pel que fa a la  politica catalana despres una reflexio,per mi mes important .

    Soc Convergent (CIU) convençut per arguments i per fets : han revitalitzat al maxim "posible sense trecar la convivencia" Catalunya durant quasi 17 anys.Pero real ment he estat crític amb el meu partit i esperava que algun dia donariam pasos mes agoserats en la politica fiscal ,i la obligatorietat de la llengua catalana (em refereixo a l cinema la prensa escrita,etc,etc).Personalmet lamento que ERC i especialment en "Carod"  hagi optat per contra posarse a majoria electoral de Mas ,abogant per la confrontacio d’esquerres i dretes mes rancia i mes passat de moda que una altre cosa.M’explico :

    vivim en un estat del Benestar (sanitat,educacio,pensions,etc) i en una economia mixta (llibertat de mercat i sector public)…aixo es el que hi ha, s’han acabat els ideals de politica economica ..el que importa es la Administracio de recursos en una economia que esta globalitzada, amb interesos de les multinacionals .

    Crec que  per fer una politica "nacionalista i amb sensiblitat social" , podien haber emprat  la formula ERC + CIU, en lloc de donar la presidencia de l aGeneralitat de Catalunya al PSOE..Em sembla un desproposit obligar a la societat a reeditat el trippartit que genera un govvern obviament disfuncional i discrepancia nacionalista evident. Com ho han demostratt la planificacion i les reaccions de de les crisis, (enfonsament al Carmel ,Aeroport de BArcelona Agost 2006, Talls de llum 2007,colapse de la Renfe rodalies)per altre banda

    Mes encara. Crec  que entossudirse per que les coses siguin com el catalanistes voldriem ,no fara pas que esdevinguin per si soles..M’explico :

    Es va esgotar l a paciencia de tot Catalunya en el seguiment i por menors de la elaboracio del Estatut. Quan finalment el varem a a probar a l Parlament de Catalunya amb la inestimable aportacio de CIU que estan a la oposicio va fer uns ultims esforços contra el PSOE.(dic PSOE per que el PSC el va matar aquest mateix Estatut perque Zapatero es va carregar en Maragall i ficant en Montilla ) i despres quan ja se sabia, per que se sabia (o es que la gent ERC es tan ingenua? )que a Madrid el retallarien al máxim i si es posible quedaria pijor per nosaltres que l’Estatut aleshores vigent..Despres a Madrid i gracies al lideratge de Mas que va defensar un projecte que era del govern de la Generalitat del triipartit i despres de mes de dos anys va ser aprovat (per que va estar punt de quedarse penjat despres de tants esforços ,com s’explicaria a la perplexa societat catalana? a que jugaven?), reconeixen pero les retallades que li varen fer "No renunciem al ideal de la versio original del Estatut aprovat al parlament de Catalunya". ERC va demostrar uncop mes un falta de responsabilitat de govern inaudita.. "abstenint-se conta una llei del seu propi govern". reconeixent mes tard que potse es van equivocar deixant endur per les emocion i el joc del protagonisme.La politica nacionalista es tracta d’anar fixant petits passos cap una direccio i no saltar a la utopia per art de magia.

    Sens dubte no estic en contre de ERC sino del seun maxim responsable, i (que consti que estava d’acord amb dialogar en ETA, per que NO que ho fes sense la colaboracio i consentiment del president de Catalunya .En Carod i el sistema asambleari (sistema de representacio directa , sense planificaicio,ni direcció ,propi del intents fallits de anarquisme del segle passat) on es prenen les decisions, es l’escut d’on salva la seva incompetencia.Si vol fer un be a Catalunya que es retiri i doni pas a noves generacions..Ara aposta pel 2014 pel Referendum per la Independencia xifra magica en el qual sorgiran com abolets aquesta terra castellanitzada i repleta d’inmigrants (benvigut pero tots parlen castella),discurs del qual vivim d’aquesta ilusio molta gent  i temo que encara no som un nacio majoritaria. Per el que el Xasco i, desencís d’una derrota al Referendum acabara d’enfonsar el catalanisme.

    Per soposat nomes és una opinio i no en faig escola , cadasquu que apliqu la seva consciencia.El que importa es estar d’acord en fer pais.I aqui be la reflexio ,que he fet meva per via oral  d’un escrit a l’"Avui" d’algun tertulia catalaniste.

    "La politica fiscal la marca Europa,la politica pressupostaria la marca Madrid, irremediablement… El que em de fer es Politica "Identitaria" ,i dedicar aqui tots els casdasqun dels esforços fent servir la unio i la critica constructiva:

    – Revisio de la historia dels vencedors,memoria historica del castig als catalans durant segles,

    -Unitat de la llengua catalana en tots els paisos catalans (..em refereixo a la innominiosa Divisiode Catala del Valencia)

    -Selecciones catalanes:Maxim esponent de cultura i identificació nacional son les seleccions esportives, No podem organitzar un Referndum per la independencia si no tenim seleccion catalanes i orgull per uns colors.Cal  un canvi d’estrategia de utiitazar laes llagunes legals de casquna deles feracions de cada Sport per separat. .Cal formar selecciones catalanes de tot les practiques esportives en bloc,.Com?..Abogant per abandonar la particiapació a totes les lligues professionals d’ambit Español, primer.Autentica campaña publicitaria, reflexio,tertulia i convencer de poder practicar les nostre propies lliga nacional sense cap interferncia.Un cop fet aixo l’impediment de les federeacions españoles a cedir els jugadors per la seleccio Catalana no ens afectará.Despres creaem les inercies per organitzar tornetjos mundials de lliure participacio,penso en convidar les petites nacions d’Europa amb seleccion propies.Despres vindra el consentiment mundial de participar a les maximes competicion mundials com a "Selecció Catalana".Pas a pas.Aques ultim punt es per mi el mes identificatiu i el mes important sino primordial.

    N’hi ha d’altres com el cinema ,la musica i la cultura ,l’educacio nacional a les escoles que s’ha de revitalitzar i en català 

    Espero que deespresdel  primer sermó crític ,llegint aixo ultim agafeu trempera.,passem doncs de politica economica,i balanços fiscals ..Fem "Identitat" i fem-ho bé . JA!

    Visca Catalunya lliure!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!