Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

3 de novembre de 2006
60 comentaris

La bloquesfera socialista blasma de la sociovergència

Avui José Montilla, el candidat perdedor de les eleccions més bipolaritzades, s’entrevista amb el candidat guanyador, Artur Mas, per explorar un pacte sociovergent. Josep Antoni Duran Lleida reconeix que CiU prefereix governar amb els socialistes abans que fer-ho amb ERC, un cop descartat el govern en minoria. CiU aposta per l’entesa amb els socialistes d’aquí, un cop ja té convençuts els socialistes d’allà (especialment Zapatero, Chaves, Bono, Blanco…). La sociovergència ja no és tabú mediàtic de campanya. Els mitjans havien fet un esforç, ajudats pels candidats del bipartidisme en hores baixes, per amagar i dissimular l’opció real d’un acord tipus grossen koalizionen. Ni l’executiva del PSC ni les bases socialistes són entusiasmes, sinó més aviat contràries, a pactar amb la federació nacionalista.

Un repàs a la bloquesfera socialista catalana posa de manifest, primer el desengany i fracàs electoral, i després l’oposició frontal a un govern CiU-PSC. Són diversos els blocaires del PSC que rebutgen radicalment la sociovergència, i la majoria reclamen un govern catalanista i d’esquerres; un acord amb ERC i ICV-EUiA.

Perquè podeu treure les vostres pròpies conclusions, us adjunto un recull d’anotacions de militants i càrrecs del PSC. Aniré fent el mateix amb la resta de partits. Doneu-me temps.


Reaccions de blocs socialistes
:

Aintzane Conesa: 1N

Alain Jordà: Desilusión

Albert Balada: Pacte d’Estat i ull amb l’extema dreta

Albert Fauria: No a la sociovergència

Àlex Sàez: Decepció

Ana del Frago: El PSC és l’opció més votada a Barberà del Vallès

Antonio Linde: Un govern de l’esquerra catalana i plural

Carlos Guadián: "Política de proximidad" y "Ciudadania de participación"

Eduard R. Baches: Sociovergència

Estefanía Molina: Majoria absoluta del catalanisme d’esquerres progressista

Xavier Marín: Mirar la bola, no es lo mío

Francesc Garcia: CiU fracasa en su objetivo de impedir un gobierno de izquierdas

Jaume Pros: Una victòria amb un regust estrany

Javi Montes: Conclusions de les eleccions

Javier Naya: El día después

Joan Antoni Baron: Quasi a peu d’urna

Joan Ferran: Què passa?

Joan Roma: Hem aconseguit representació

Joan Rovira: And the winner is…

Joan Sabaté: El PSC manté el lideratge a Tortosa

Joana Torres: L’habitació del pànic

Jordi Ballart: Acid Cat

Jordi Pedret: Segones derivades

José Antonio Donaire: Anàlisi (I)

José Rodríguez: En el Carmel siguen apoyando al PSC

Laure Rodríguez: Per un govern catalanista i d’esquerres!

Mario Álvarez: Crónica del dia D

Mariví Orta: 2 + 2 no sempre sumen 4…

Núria Aguilar: Un mal dia

Oriol Vaquer: No a la sociovergència

Francesc Boya: Gràcies

Ramon Bassas: Resultats a la gallega

Xavier Febrer: Resultats electorals

  1. En primer llooc, un anàlisi tècnic. La gran guanyadora de les eleccions ha estat l’abstenció, amb un auge inaudit de vots en blanc, nuls, i del doblament dels vots dels partits extraparlamentaris, més o menys antisistema. Alguna cosa no va bé en el funcionament d’una democràcia cada vegada més formal que real, i gairebé fins i tot els nens ja saben que avui dia mana més un banquer o un constructor que un polític (gestor, en realitat). Potser hauríem de començar a fer-nos nostres les demandes d’una democràcia més participativa, directa, de baix a dalt, tot garantint l’estabilitat corresponent per a que això no sigui una olla de grills o cantonalismes a la cartagenera municipaleres o comarquinalines a l’ estil de 1a República del malaurat Pi i Margall.

    En segon lloc, i en enllaç en l’anterior, la política s’encaterina per la versió que menys resultats han tret a les urnes. Els més castigats, els majoritaris, flirtegen amb la seva unió (sociovergent) per a aconseguir que tot segueixi igual a Catalunya, i no s’incomodi l’inquilí de la Moncloa. Els vots a les urnes i els militants donen més raó a les bases dels partits més petits, mentre la demoscòpia gris i numèrica assegura que l’opció favorita del ramat és la "sociovergència", per estabilitat, suposo, perquè molts cops "l’estabilitat" és desitjada després d’uns quants "loops" de Dragon Khan estatutari, posats a màxima marxa per una Brunete que exigia amb sabre colpista a la mà que callessin parlaments, periodistes i manifestacions catalanes. El que deia. Jo no sé com s’ha d’arreglar aquests dèficits del "nostre sistema democràtic", pero sembla evident que "hay algo aquí que va maaaaaal".

    La majoria de l’únic partit que posa la qüestió de la sobirania en el seu programa està per una reedició (revisada i corregida) del Govern Catalanista i d’Esquerres. Tot el contrari del que l’interessa al PSOE d’en ZP. I què n’és del tercer partit català, amb un panorama de pactes postelectorals amb més claus que un sereno? De la solució de l’"establishment" depenent de Madrid i del poder econòmic a la foto històrica del 30-S català hi ha un abisme. Oblidades vel·leïtats d’un "pacte nacional", gràcies al sectarisme de tots plegats, i a que a l’empresariat català sempre li ha pesat més la butxaca que el país; quines possibilitats ens queden?

    Els entesos parlen de l’efecte Roma, l’efecte Montréal i l’efecte Felipe (tots els anàlisis amb Ciudadanos inclosos). Jo només sé que un altre pacte sociovergent em recordaria massa al túnel social, cultural, ambiental, de l’Aznariat que ara ens tornaran a vendre "per l’interès general del país" amb uns productes diferents per al MontillaCaratriste i el presumit líder de la coalició autodenominada nacionalista. I que a la majoria dels sectors més dinàmics i actius de la societat civil és el pas que menys els agrada. El que ofereix menys garanties de transparència i el menys democràtics. I potser aquestes denúncies de dèficits democràtics que més enèrgicament defensa ICV-EUiA (una gent amb qui cal entendre’s; ERC i ICV treu el mateix que els prepotents del PSC i ICV ha fet un fort cir catalanista) ens els hauríem de fer nostres. Perquè són justos i perquè ens interessen.

  2. Cada cop tinc més clar que qui manarà al nostre pobre petit país serà la sociovergència. Tots aquests moviments que es donen ara (que es veuen a la premsa) és pur teatre. L’única possibilitat al tripartit és que el psc sigui capaç d’aguantar la presió que li arriba de MAdrid (cosa que dubto). Al pacte sobiranista, el veig impossible (ciu no està per la labor).

  3. El dia que van fotre fora a ERC ho celebraven tots a la blocosfera sociata. Després es van carregar el Maragall…
    I tot per voler refer el tripartit????
    Estan folls aquests sociates.

  4. Si el tripartit no va funcionar va ser perquè el tandem Maragall-Carod era inviable. La sorna empordanesa associada a  la prosa poètica omple portades, però no serveix per governar.
    El factor humà importa. Analitzem els tandems:
    Mas-Montilla-les coses quan no poden ser, no poden ser i per tant no són.
    Mas-Carod- inviable.
    Mas-Puigcercós- el republicà acabaria dels nervis. Els de Ripoll no estan fets per anar a la Up&down. S’ha de ser de plàstic per aguantar tanta impostura, i en Puigcercós és de carn i ossos.
    Montilla-Carod- podría funcionar.
    Montilla-Puigcercós- el tandem ideal. Montilla no és home de l’Acadèmia grega, però si de fer feina i coordinar equips i ademés té sentit comú, cosa que no tenia Maragall. Puigcercós sería la imatge dinàmica, propera i popular que calaria com pluja fina en l’electorat. Una mena de Pujol no missaire. Un home del segle XXI.
    Aquest tandem facilitaria el salt definitiu d’ERC i la consolidació del catalanisme d’esquerres.

  5. La sociovergència seria, senzillament, una estafa a la democràcia. Per què anar a votar, aleshores, si després de tant d’enrenou els dos grans es reparteixen el poder?

  6. Recordeu com reien aquests fa uns mesos quan es van carregar el president de Catalunya per haver exercit de tal???

    Espero veure tota aquesta colla d’indignes portant cafès als Madi boys: sociovergencia ja!!!  Com riurem …

  7. Ja podrien haver blasmat de la sociovergència quan en Zapatero va pactar l’Estatut amb en Mas, o quan van fer fora del govern ERC. Durant mesos han estat aplaudint la sociovergència i ara que els interessa en blasmen, això els passa no mirar més enllà dels seus nassos (o dels seus Grupos Prisa, millor dit).

  8. Estem sonats o qué? Que no hi ha patriotes que pensin en el país? Com és que ERC no proposa una coalició ERC-CiU abans d’anar-se’n ja a parlar amb els socialistes i amb Saura?

  9. CIU necessita pactar sempre amb un partit espanyol (PP o PSOE), i desenganyemn-nos, ara al poder hi ha el PSOE, i per tant toca fer-se amb el ZP i blasmar el Rajoy… que sinó veuríem com la tropa del Duran prepararien les estovalles ben planxades als seus xalets de la Costa Brava o la Cerdanya per celebrar sopar amb els nois de la FAES. Els comensals que es criden són els que tenen l’aixeta a Madrid, i ara la tenen els del PSOE.

    No penso que hi hagi al món cap persona que es cregui que CIU vulgui pactar realment amb ERC, ERC només els pot donar el poder aquí, i a CIU volen el poder aquí i a Madrid. Coses de La Caixa, entre d’altres.

    Pacte CIU i ERC? No s’ho empassa ningú i a Convergència menys. Ja n’hi ha prou d’algunes falòrnies d’alguns comentaristes convers. És veritat que hi ha gent de CIU que prefereix aquesta opció però cada vegada són menys i accepten la primacia del "sector negocis (a Madrid)". Aquests mateixos no diran ni mu si es pacta amb PSOE, com no van dir ni mú quan van pactar amb el PP.

    Ara bé, la impossibiltat tan evident avui per avui d’un pacte de CIU i ERC els perjudica ambdós en les negociacions; jo penso que convergents i republicans es trucaran o reuniran per la galeria i res més.

    La qüestió és qui guanyarà dins dels socialistes: el sector catalanista del PSC que propugna el pacte catalanista d’esquerres o el sector cavernícola del PSOE (+Corbachos i Bustos diversos) que propugna el pacte amb CIU. Avui hem sentit tots com l’Ibarra clamava pel pacte amb CIU. Ja ens hem acostumat que els més espanyolistes de la gran Espanya, des de Pedrojota a l’Ibarra demanen fer-s’ho amb CIU.

    Sociovergència: un perill per a Catalunya sedant-nos amb .l’amnèsia col·lectiva (aliança total al poder: El Mundo, El Pais, El Periódico, La Vangurdia, etc).

    Quina por.

  10. Les coses avancen a un ritme desconegut. CiU ja té coll avall que el PSC opta pel tripartit. I fonts pròximes al PSC confirmarien que Puigcercós es perfila Conseller en cap. Ara bé, CiU també pot optar per donar-ho tot a ERC (fins i tot la presidència), que penso que ho rebutjarà.

    Miro de fer una lectura positiva de l’entrada a l’escena de C’s. Al capdevall entenc que la fragmentació del vot espanyolista no és mala cosa des del punt de vista sobiranista.

  11. No sé si ve a tomb,però he trobat un post al bloc de Salvador Sostres que m’ha emocionat. Faig un copy&paste:


    [14] Escrit per: M.P.C.  – Divendres, 3 de novembre de 2006  11:44

    Sostres, m’adreço a tu no com una lectora que t’escriu una carta oberta sinó com algú que voldria compartir amb tu algunes reflexions, al marge de si et semblen encertades o no. No seré complaent; no ho he estat mai si no m’ha semblat just. Si no ho publiques, tant me fa. Suposo que deus saber que força lectors que aboquem aquí les nostres opinions signem amb pseudònim i que, alguns, tenim alguna projecció pública. Éts lliure d’especular sobre si això és hipocresia, distància, covardia, prudència o ganes de tocar el que no sona. Escrius bé; de vegades tens tota la raó, sovint ets d’una cruesa inhumana, ocasionalment arribes a fregar la poesia, amb freqüència caus en la carrincloneria i de tard en tard m’indignes amb una xaroneria delirant. El dia de les eleccions et va equivocar, i molt. En tens tot el dret, naturalment. I també tens dret a ignorar que molta més gent del que suposes et llegim -aquí i a l’Avui- no només per admiració o per morbosa curiositat sinó per polsar l’ànima d’un segment de la població de la qual tu, t’agradi o no, n’ets exponent i portaveu : el dels joves, rics, brillants, frívols nois de l’alta burgesia barcelonina. No cauré en la descortesia de contar-te la meva vida. Només vull que sàpigues que, gràcies a Déu, tinc el privilegi de pertànyer a una família cohesionada, ben situada i respectada pels seus mèrits, capaç d’estimar-se i d’estimar Catalunya; que només he hagut de passar penúries quan m’he enfrontat al que em semblava manifestament injust, assumint amb tranquil·litat la presó en l’època franquista, i que els meus avis van perdre una guerra, van passar per camps de concentració i per la presó i van haver de patir la humiliació de la derrota, la repressió i la pobresa sense rendir-se. Jo, i molts membres de la meva família, hem votat moltes vegades Convergència, i li hem donat suport públicament quan tu eres un vailet i la teva família feia canapès -deliciosos- i no es mullava públicament, com no ho ha fet mai. Parlo de quan Convergència era el partit de la gent que estimava Catalunya, el partit d’aquell Pujol que havien empresonat i que va aconseguir que alguns agosarats pintessin damunt els murs de mitja Catalunya (amb brotxa i pintura, abans que s’inventessin els esprais) "Pujol llibertat". Votàvem Convergència quan era un garbuix benintencionat de liberals, socialdemòcrates, cristians i carbonaris entestats en salvar una pàtria que havia sobreviscut miraculosament a l’ignomínia del franquisme, a l’ofec dels hereus de l’ombra més fosca que havia parit la història. Votàvem una Convergència menestral, inquieta, generosa, culta, laica, nostra, nostra!! Després van venir les majories i el poder; els encerts i els errors… I els errors, i els errors. I vam votar Esquerra. L’any 2003 Esquerra no es va equivocar per donar pas a un canvi. Però les marrades de part dels seus aliats i la seva inexperiència ben aviat van mostrar-nos a tots, com sol passar, que l’infern és empedrat de bones intencions. Per això tanta gent que els va votar, aquesta vegada se n’ha estat. Però per què no han votat CiU en massa? No és pas, com alguns ens han volgut fer creure, perquè Artur Mas hagi estat prepotent. Mas s’ha mostrat segur, solvent, preparat, disposat a l’esgrima que calgués sense pors ni concessions. No és per la fotografia amb Zapatero; la majoria entenem que va ser Mas qui va forçar un Estatut de màxims, el llindar veritable de l’heretat, de la memòria i del futur, i que només ell podia pactar un intemezzo en aquest joc extenuant de conquestes lentes, de lluites persistents que garanteixin -més enllà del desgavell i la mesquinesa d’uns partits catalans que negociaven dividits, a traïció de tots contra tots-, porcions de sobirania irrenunciable. Aleshores, si no l’hem percebut com un líder prepotent, ni com un traïdor, si creiem que és un home preparat, segur, solvent, modern, ¿per què no l’hem votat en massa? T’has fet aquesta pregunta en aquests termes? Se t’ha acudit alguna raó que vagi més enllà de l’insult o del plany? De debò creus que tota Catalunya està malalta? No, senyor Sostres. Catalunya té molts problemes, potser hi ha molta gent malalta, però sobretot hi ha gent dolguda, trista, amoïnada, claudicant, traïda, decebuda, desesperada, insultada. Jo volia votar CiU perquè creia que no podíem permetre’ns un altre tripartit esbojarrat i estèril ni un president mediocre imposat des de Madrid. El trionfalisme d’alguns sectors afins a CiU els darrers dies de la campanya, amb un llenguatge d’obert menyspreu cap als votants d’Esquerra i les classes treballadores -catalanes!- van aconseguir frenar el meu entusiasme : "55 diputats", "62 diputats", "els escombrarem", "desapareixeran del mapa", "s’empassaran la MAT", "l’estat del benestar és insostenible", "el teatre és cosa de sociates i de barbuts", "Puig Antich era un pistoler", i més, i vinga, i tomba, i fot-li! Pobre Artur Mas! Tant me fot que li diguin Arturu en la intimitat o que pertanyi a una família benestant o que els darrers dies del franquisme l’enxampessin estudiant. Però quan votes, no només li concedeixes la teva confiança a un home, sinó a tot un partit. La vigília del dia 1 de novembre, quan per pura tradició no podem evitar el record dolorós de la gent estimada que malauradament ja no ens acompanya, vaig començar a trontollar. "I si els dones la majoria absoluta? I si demà a la nit t’has d’empassar frases insultants i somriures exultants de gent que no té res a veure amb tu, amb el que tu creus que és Catalunya, amb la teva lluita de tants anys? I si et trobes que has votat la gent que tractava el teu avi com una puta merda?" I et vaig imaginar a tu, i al Prenafeta i al Madí i a l’Oriol Pujol… I vaig pensar que no teníeu res a veure amb aquella Convergència del Pujol heroic fotent-se en una presó franquista, ni amb els milers d’homes i dones que es van jugar les seves humils feines, la condemna insuportable de les murmuracions dels seus pobles miserables, o els anatemes de mossens ridículs, suats, venuts; de tanta gent que va fer ni que fos un gest humil de rebel·lió per convidar els qui els envoltaven a sentir-se orgullosos de ser catalans. No estic parlant de la prehistòria. Molts ho hem viscut i molts que encara no havien nascut ho senten com una ferida i se saben orgullosos de tenir aprop gent modesta i generosa que va fer el que va poder, per poc que fos. El dia de les eleccions jo havia d’agafar un tren i tirar-me dues hores de viatge per votar i dues hores més per tornar al lloc on ara resideixo. Abans vaig entrar a Internet : l’Avui, La Vanguardia… i la teva web. Com era d’esperar et pasaves un quilo de prepotència i anunciaves la teca que et clavaries al Drolma. El dia abans ja ens havies regalat la teva visió sobrada de la jornada que ens esperava, sempre entre àpats pantagruèlics i felices anades i tornades amb amics de famílies "comme il faut", la gent que està per damunt del bé i del mal, de la "gentola" que fitxa al taller, de la pobra púrria que fa que Catalunya bategui a totes hores i que tant t’indigna que tingui un mes de vacances. A les 13h del dia 1 algú va deixar-te un missatge dient-te que no et vantessis de la teva riquesa, que la gent que vota CiU majoritàriament ho fa per patriotisme, no perque siguin uns privilegiats, com tu; que molts les passen magres i que malgrat saber que votin a qui votin tots els finals de mes passaran angoixes, votarien CiU. Però tu, a les 14h. ens informaves del teu triomfal dinar al Drolma a base de tòfones blanques i llagosta i pontificaves si tal menjar lligava o no amb tal altre. I saps què vaig pensar? Que agafi el tren sa mare! Que els voti aquesta púrria que no sap el que és el respecte ni la humilitat ni la solidaritat entre catalans. No penso votar el tripartit, però ni boja no votaré aquesta gent que ens insulta tant com els conqueridors, perquè el meu país, la meva gent també ha estat trepitjada per aquesta classe de sociòpates que es fan un tip de riure de la gent que es vesteix amb el que pot, que quan té quatre duros i vol fer feliços als seus els convida a un restaurant barat, que mai no podrà viatjar a Nova York ni dinar al Bulli, que l’únic mal que fa és llevar-se cada matí a les set i treballar deu hores per viure i dur algun fill al món, català, que segur que se sentirà més orgullós dels seus pares i del seu país que els fills que tu no tens. Ho sento, Artur Mas, però mentre estiguis envoltat de gent tan mesquina no et votaré. I tu, Salvador, sàpigues que, així com un paleta ha de patir tota la seva vida amb la visió d’un nyap que va construir de jove encara que tothom hagi oblidat qui va bastir aquell edifici, un escriptor es troba, ho vulgui o no, amb els seus escrits tota la vida. Que per anys que visqui, si ha estat injust, com a injust serà recordat; que si ha fet mal, algú li ho retreurà; que el menyspreu i l’insult no s’evaporen; que per sort sempre hi ha algú, encara que sigui el retardat del poble, que l’assenyalarà. Ara et rellisca, però algun dia el que vas escriure fa vint anys et farà molt, molt més mal del que tu vas voler fer.

  12. Els capitans, els batlles i els militants del PSC es
    revolten i no s’empassen fer de caps d’oposició mentre donen suport a un Govern
    CiU encara que ZP i els amics espanyols facin insuportable la pressió .  El tripartit s’apropa. Falta saber si en
    Montilla vol ser cap dels catalans, així de dur i contrari als interessos de
    Madrid.

     

    I per què CiU no està ja negociant amb esquerra ?

    Tant poc marge de maniobra tenen que no els deixaran arribar
    al govern si és amb erc?

     

    Agitem al país, que ja està madur.

  13. Esquerra és un partit de patriotes. Carod no permetra que al capdevant del Govern del país hi hagi un home que ha votat en contra de la unitat de la llengua.

    Tothom dóna per fet que hi haurà o sociovergència o tripartit. Jo no. Sé que Carod és un patriota que dóna a la Generalitat el respecte que es mereix.

    Estem encegats tots per la imediatesa, les rancúnies, les estratègies i no sé què més. Però ens oblidem del principal factor : Esquerra és l’Esquerra de Macià i de Companys, i l’èpica ha acompanyat sempre a tots els Presidents del país. No serà pas diferent.

    Així doncs, penso que no hi haurà tripartit. Penso que acabarem veient l’Aliança Sobiranista, i un govern que s’haurà de dir Sobiranista i de Progrés.

  14. Des de divendres que en Saül no hi ha afegit cap comentari. La bulímia literària literària es va aturar divendres com per art de màgia. Ara semblaria que fos agost o Nadal. I tanmateix, estem en plenes negociacions per formar govern, no fa ni tres dies que van ser les eleccions. I aquest silenci? Que no està clara la situació i no acaben d’arribar les ordres de la cúpula? Hahaha. Alguns a la cúpula d’ERC estan començant a posar-se molt i molt nerviosos, i no precisament en Carod ni els seus. Només cal comparar els vots d’ERC al Ripollès amb els de 2003, oi Puigcercós?

  15. Què Saül, estàs molt callat, no? També Voldràs un Estat Propi amb Montilla de president? Encara no heu rebut instruccions per justificar l’entrega de Catalunya a Espanya? Pobre ERC, pobre Catalunya, i vosaltres còmplices

  16. saül, explica’m això del tripartit perquè no entenc res! ni Mas ni Montilla! I que es barallin entre ells!!! Com poden fer president a aquells que els van expulsar i que ara han perdut les eleccions!

  17. Què, independentistes de pa sucat amb oli, quina cara li queda a un quan li fas la campanya a ERC i aquests pacten GRATIS entregar la Generalitat al PSOE? Moltes gràcies a tots per aquesta vergonya. Ens veurem les cares d’aquí a 4 anys (o potser abans…) D’ara endavant, ERC passa, per voluntat pròpia, al bàndol enemic. Col·laboracionistes i traidors, a l’infern de dos en dos.

  18. Desolació. No tinc altra paraula per definir el meu estat d’ànim. No hauria pensat mai que quan el partit que s’autoproclama independentista arribés a tenir una representació signficativa i de pes faria president un senyor com el candidat del psc-psoe i líder del govern a la generalitat a aquest partit, amb la conseqüència directa de deixar fora una altra formació nacionalista que, a més, rep el suport majoritari dels votants. Ni el els pitjors malsons ho hauria pogut imaginar. Què fem?

  19. Digues, Montilla: ¿Què és la vida sense èpica? ¿La teva prosaica grisor burrocràtica? ¿El teu destrempament constitutiu? La política ens ha d’engrescar, ens ha de fer somiar, ha de ser èpica i lírica i utòpica… Per contra, ¿Què ens ofereixes tu, Montilla? ¿Quina és la teva epopeia, la teva heroïcitat,
    la teva llegenda? ¿Néixer a Iznájar i haver arribat al cim més alt de
    la misèria sociata? ¿Fer-nos badallar de fàstic i de pena? ¿Quines són
    les teves conviccions més profundes, pixatinters? ¿Quins són els teus
    somnis de puça restreta? La no-èpica que prediques és pura mediocritat, acontentament, incompetència, enanisme de mires, política lil·liputenca… El que Catalunya necessita -ara més que mai- és líders que siguin capaços de grans projectes, herois ambiciosos que catapultin el país cap a horitzons de grandesa. ¿Què t’empatolles, Montilla-Nocilla? ¿Què ens vols vendre? ¿El vol gallinaci de la teva incapacitat manifesta? ¿Qui ets? ¿A qui representes? Tu, que en 35 anys que fa que vius a Catalunya has estat incapaç d’aprendre a parlar bé la nostra llengua… ¿Tu vols ser President? ¿Un President que maltracta la llengua? ¿Un President que no s’ha pres ni la molèstia de catalanitzar el seu nom: José? ¿Un españolista disfressat de xarnec? ¿Un homenet ridícul sense atributs de cap mena? La teva no-èpica és la nostra vergonya aliena. Un català com cal no pot votar aquesta caricatura de candidat. I
    compte els d’ERC, perquè si Montilla acaba sent President gràcies a la
    vostra inestimable col·laboració, la ignomínia caurà sobre vosaltres
    per sempre més.
    He dit.

    http://entrellum.blogspot.com

  20. 1) El factor temps ha estat essencial.  Hi ha hagut per part d’Erc i d’en Montilla molta pressa per tancar un acord (que encara no està tancat, pel que llegim).  Suposo que havia començat el pressing i que sabien que a la que ZP aterrés de l’Uruguai, el tripartit seria impossible.  Queda pendent la història de les hores de dimecres a diumenge a la tarda.

    2) Aquesta pressa ha corregut contra els interessos d’Erc.  No se saben les dimensions del pacte, però no sembla que doni més poder als interessos d’Erc, tot al contrari.  La conya del poli bo (Montilla) i poli dolent (ZP) els hi funciona sempre als sociates.  En Carod deu creure molt en la seva aposta, perquè em diuen que l’oferta de Ciu era per pensar-s’ho.

    3) A CiU sembla que han tornat a enxufar la cinta de la traició d’Erc (encara podran aprofitar els DVDs sobrants).  Entre tant, no hi ha ningú a CDC que pensi i foti al carrer a en Madí, Sostres, Oriol Pujol, Prenafeta i co.????  (sóc de la opinió que en Mas és aprofitable amb un altre entorn, sempre que no puguin fitxar en Piqué).  Recomano el post d’una votant convergent ara abstencionista al blog d’en Sostres… si només sabessin llegir!

    4) Esperem una campanya de desestabilització per part de Ciu i els seus amics a Madrid, nous i vells.  Les municipals i les espanyoles són dos metes volants que poden resultar mortals pel tripartit.  CiU no s’anirà a prendre pel sac a la oposició (tenen un 25-30% del vot molt sòlid), però en l’àmbit econòmic del partit s’hauran de plantejar un canvi de model.

    5) El tripartit ho farà bé, més que res perquè les expectatives són tan baixes que només que es comportin ja ens semblaran a tots assenyats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!