Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

21 de setembre de 2006
6 comentaris

Blocs de Carod i del ministre Sevilla

El candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va presentar ahir el seu nou web, que inclou aquest bloc sui generis. No permet enllaços permanents a les anotacions, no disposa de sindicació (rss), no accepta comentaris, no incorpora ni imatges ni àudios ni vídeos, també destaca l’absència absoluta d’enllaços i hipertextualitat, es caracteritza per un disseny pobre i encaixonat en què el bloc queda absolutament subordinat al web, amb la qual cosa desaprofita la participació i la personalització pròpies d’una bitàcola. Decebedor.

El primer ministre espanyol blocaire

Una altra novetat a la bloquesfera política, en aquest cas estatal, és la del ministre d’Administracions Públiques, el valencià Jordi Sevilla (PSOE). El seu bloc és el primer d’un ministre espanyol [Juan Varela: Jordi Sevilla, primer ministro en abrir un blog]. Gestionat amb el gratuït i estàndard WordPress, la bitàcola ministerial disposa d’un domini propi però respectant l’essència blocaire: admet comentaris dels lectors, disposa dels típics enllaços (entre ells el recent bloc del secretari d’Organització del PSOE, José Blanco) i té la capçalera personalitzada amb un disseny acceptable. Sembla que un cert esperit participatiu entra per les finestres de Ferraz d’ençà de la conferència política del passat cap de setmana.

El bloc del tripartit valencià, aniversari de Figueres i salutació cap al Japó

El politòleg Pere Boix escriu El tripartit valencià, la millor bitàcola per seguir amb debat i informació les interioritats del pacte polític per intentar expulsar el PP de la Generalitat Valenciana. Aquest és el propòsit original de Boix. És un bloc interessantíssim, per la informació i l’exhaustiu seguiment que fa i també pels seus enllaços a cada anotació. Felicitats!

També volia aprofitar per felicitar en David Figueres pel segon aniversari com a blocaire.

I saludar l’Isaac Zamora, un blocaire català a Tòquio que, per cert, es va afegir a la campanya sobiranista “Jo també vull un estat propi”. A l’anotació Alerta! Ens vigilen! explica que el seu bloc havia rebut la visita d’algun atent lector del Consejo Superior de Investigaciones Cientificas. Poca broma.

  1. Estic d’acord en part de les teves critiques tècniques, però crec recordar que la web d’en Carod ha estat publicitada com a web, no com a bloc.

    De fet s’acosta molt a la de qualsevol altre presidenciable, de fet a diferencia dels altres ell escriu (i em consta que són seus els escrits) cosa que Montilla i Saura no fan per exemple.

  2. La relació de Carod amb la paraula és gairebé sempre decebedor. Tant quan mesiànicament deixa que les bases i les prostitutes s’apropin a ell i poc més de 100 persones acaben decidint el sentit del vot d’ERC com quan obre un blog i es manté a les alçades del Sinaí per evitar que les masses acabin tacant-li la túnica. És això, Carod en essència, decepció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!