Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

2 de febrer de 2008
2 comentaris

800 anys de Jaume I

A Internet, una idea o una proposta ràpidament esdevé campanya. S’escampa, i de quina manera! La iniciativa de Vicent Partal [bloc] de celebrar a la xarxa els 800 anys del naixement del rei Jaume I el Conqueridor [wiki] amb la reproducció per tota la catosfera de fragments del Llibre dels fets [wiki] és un èxit espectacular [vídeo dels 800 anys del Bon Rei Jaume]. Arrenca l’any de Jaume I [notícia], amb ciberactivisme llençat.

He triat aquest fragment:
"E partim daqui, e uinguem nosen en Arago, e manam cort al Infant, e als Richs homens a Leyda, e quey fossen tots a mija caresma. E fom aqui nos, el Infant, ells Richs homens de Cathalunya, e Darago, e mostram li a vna part denant alguns priuats nostres e seus per que hauia tras nuytat a Fferran Sanxeç per destroirlo, e morir? E ell respos nos que ell noy era uengut per cor quel ocies. E nos dixem li que ben semblaua que ab cor dociure hi uenia, car hauia entrat en la cambra on ell solia jaer e sa muyler, e cercauen lo de jos lo lit, e de jos canem quey hauia ab espaes tretes. E entenem nos e altres qui eren ab nos que la deffensio que ell faya no era sufficient: e sobre aço emparam li la procuracio que ell tenia de nos."

  1. Rumors sibil.lins diuen que finalment la gran exposició sobre la figura del rei Jaume que havia de preparar la Generalitat ja no es farà. Pel que sembla, ningú vol donar un duro pel bon rei Jaume.

    Entretant els diaris catalans continuen dient que sí es farà.

    Ningú es podria despenjar amb una pregunta parlamentària?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!