Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

12 de gener de 2008
1 comentari

Oposició de Girona 2.0

Ets un polític municipal? Vols fer política de proximitat a través de la xarxa? Doncs mira aquest vídeo i entendràs les enormes possibilitats que té Internet i les eines de la web 2.0. En alguna ocasió he citat aquí l’exemple de Carles Puigdemont, cap de l’oposició de CiU a Girona, i també diputat al Parlament, com un cas de polític 2.0. A part del discurs que fa en el seu bloc contra el projecte del govern tripartit de construir un poliesportiu al parc de la Devesa, una de les icones de la ciutat de Girona (per als que som de fora, molt especialment les nits d’estiu a les carpes o per Fires), ara ha obert el bloc Decidim la Devesa entre tots, des d’on es recullen signatures per evitar que aquest projecte prosperi. Firmes en línia i també un pdf per a recollir-les físicament. Més enllà de la discussió sobre el projecte i l’estat de deixadesa de la Devesa, aquí el que analitzem és la manera de fer política en el segle XXI en els ajuntaments d’aquest país. El vídeo, de producció casolana (Puigdemont és periodista, i això deu ajudar) i aprofitant YouTube, és una eina potent. Mentre el cap de l’oposició sobiranista domina el "front digital" a la perfecció, veureu la data de l’última actualització de la web de partiit de l’alcaldessa socialista, Anna Pagans. 25 de maig de 2007. És allò que tant critico de l’ús descaradament electoralista d’Internet. L’endemà de els eleccions, els que toquen govern se n’obliden, de webs i blocs, fins al cap de quatre anys. Almenys la tinent d’alcalde republicana Cristina Alsina manté el seu bloc periòdicament actualitzat. L’última entrada és del 15 de desembre de l’any passat.

(En el cas de Girona, em provoca una certa estranyesa el menyspreu al domini.cat. Només cal mirar Girona.cat. Ja és curiós que un ajuntament que, per evitar en el seu moment el .es, es va apuntar al domini gibraltareny .gi, no aprofiti ara l’implantat .cat.)

  1. Desconeixo totalment les raons de l’ajuntament de Girona per no fer servir el domini girona.cat. M’agradaria pensar que és un descuit i no un menyspreu.

    De totes maneres espero que el domini ajuntament.gi no desapareixi i segueixi accessible encara que sigui fent una redirecció al girona.cat. Els gironins sempre ens hem sentit molt identificats amb el GI, és una "marca" de la ciutat.

    Salut!

    Edu (www.eduard.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!