Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

9 de gener de 2008
16 comentaris

Vidal-Quadras al telèfon, digui’m

Aquest és el vídeo del Partit Popular que pretén denunciar que a Catalunya l’ensenyament públic es fa en la llengua pròpia del país. És la més novedosa de les entregues de la factoria conservadora al YouTube [fotos de la presentació]. Un intent d’estil vidalquadrista per recuperar l’espai que l’anterior PP, el de Josep Piqué, va deixar en exclusiva de Ciudadanos. El tàndem Daniel SireraXavier García Albiol és això: un retorn a les posicions lerrouxistes de l’etapa d’Aleix Vidal-Quadras. Amb aquests plantejaments i sense retirar el recurs contra l’Estatut, com somnia el PP aconseguir el suport de CiU l’endemà de les eleccions? El PP juga al tot o res. Una aposta per l’espanyolisme més ranci que li permeti governar en solitari, sense dependre de ningú. Us ho imagineu?

  1. Magnific vídeo de l’escola sèrbia !. Un pais ocupat no té dret a altre cosa que a sotmetres a la potència ocupant. Tot intent de preservar la seva cultura. llengua o capacitat de decissió, serà considerat per la metrópoli com un atac a la llibertat del poble dominant. Si aquests atacs anihiladors són protagonitzats per mercenaris indigenes, molt millor. La nomenklatura ho sabrá recompensar.
    M’agradaria una versió del vídeo feta a Paris, Roma o Londres i constatar que allí s’estudia en francès, italià o anglès. Aps!, m´oblidava, ells són països lliures i nosaltres una vulgar colònia, segons els Ciudadanos del PP.
    I, mentre, els partits del catalanisme oficial, deuen estar planificant a qui donaran suport (a canvi de res) a Madrid, PP o PSOE?. El partit blanc, alhora, va creixent; que una "pendis" mai s´ha curat amb camamilla.

  2. Segurament fan el mateix que el 1996: Ser molt durs en període preelectoral i electoral (Pujol, enano, habla castellano) per a després fer veure que no, que són molt centristes (No la vida del mon/ Sinó la pel del so /L’antelament del mon /A lo vaja des mon). L’última vegada els va anar prou bé…

  3. Com els del psoe, españoles todos. Si mana el PP, amb estil fatxa, si mana el psoe, amb somriure, tots dos ens donen pel sac. O és que el de la crosta fa menys repelus que els lerrouxistes del video?

  4. L’interés d’apendre una llengua no depen de percentatges doncs n’hi ha qui apren català o castellà en molt menys.

    Per anar bé el castellà també el deurien donar amb català, com passa arreu del món a l’escomençar a estudiar una llengua.

  5. Ya podéis poneros como queráis, pero el tema de la inmersión lingüística siempre será un problema. La mitad de los catalanes hablamos castellano habitualmente y tenemos el castellano como lengua propia. No por ello somos menos catalanes.

    Es lo que hay… y lo que habrá.

    Hasta que no se pueda elegir la lengua de la escuela entre las dos lenguas propias ampliamente mayoritarias de los catalanes (castellano o catalán), el conflicto seguirá sin resolverse.

    Seguid con salud…

  6. sembla que últimament la dreta, catalana i espanyols, s’ha tirat de ple a la piscina dels vídeos per tractar sense pèls a la llengua els temes espinosos que després als talls de veu dels TNs intenten rebaixar de contingut… primer en Duran amb la immigració i ara el tàndem amb el bilingüisme…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!