El Mont

No és el món

16 de juny de 2010
Sense categoria
2 comentaris

Pot ser és CIU, que no està madura per portar el vaixell.

El cap de la Casa Gran no veu la societat catalana prou madura per afrontar una consulta sobiranista. I també, hi ha por de fer encallar el vaixell. Bé, la maduresa s’aconsegueix fruit d’un procés natural.

I també en funció del temps que fa, aquesta maduresa arriba de forma  més primerenca o més tardana. I als vaixells amb un bon capità i una bona tripulació, només els pot fer embarrancar una tempesta. Pel que…..

els temors de CIU no tenen cap justificació. El que han de mirar és que la cosa no es passi. Per ser encara massa verda no passa res, el fotut és que la deixin madurar massa, és podreixi, i després es tingui que llençar.

I pel que fa al vaixell, si no tenen capità ni tripulació per governar-lo amb garanties de no estavellar-lo, que ho deixin corre. Ja cercarem un bon capità i una bona tripulació. Pot costar més o menys, però aquests mariners al País hi són.

La manca de maduresa expresada per CIU, pot ser l’ha de cercar dins de la Casa Gran, i la por a embarrancar també. Ara el temps acompanya per començar la collita i al bon capità, amb una bona tripulació, només el pot fer embarrancar i perdre la collita, una bona tempesta. 

La por a la tempesta, no ens pot fer perdre ni la collita ni em rumb. I això només s’aconsegueix amb un bon personal. Si CIU no el te, llavors l’ha de cercar o deixar pas.

  1. Pot ser el que necessita el país és a politics capaços de liderar una majòria social cap a l’independència amb total maduresa.

    I els que no siga capaç de liderar aquesta majòria, restarà fora de joc.

  2. Seguir dins  d’Espanya ens pot dur conseqüències gravíssimes. Evidentment el camí cap a la independència haurà de rebre la benedicció de Berlin i París. Actualment Berlin no és massa favorable a la creació de nous estats, peró Catalunya pot ser diferent. Una Catalunya independent aportaria estabilitat i recursos a les arques de la Unió Europea (ara ja ho fa). En canvi deixar que Catalunya segueixi dins d’Espanya suposa un risc altissim. Podria cremar-se l’únic motor de la península i amb ell se’n va tot a la merda. Això fa por a Alemanya. En Mas ha d’anar urgentment a Berlin i vendre la idea que una Catalunya lliure convé a tothom (jo fins i tot recomanaria un règim transitori en el qual Catalunya seguís contribuint al manteniment econòmic d’Espanya, a l’estil dels fons europeus). Evidentment, aixó podria fer-se durant un periode no superior a 10 anys i amb un percentatge decreixent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!