Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

13 de juliol de 2006
3 comentaris

Maragall, l’imprevisible

“No lo quiero pensar pero quizás puede ser un mensaje subliminal para que mientras los catalanes recen por sus muertos den testimonio también de que el tripartito, tal como fue concebido y como consecuencia de su agitada trayectoria, está muerto y enterrado.” Ho escriu Lluís Foix a La penúltima “maragallada”. Tothom s’ha esverat amb la data, per original i imprevisible. Tots els partits han posat el crit al cel [Vilaweb: Maragall tria l’1-N per a les eleccions, però cap partit no ho vol.] És una llàstima que a aquest home no només no l’hagin deixat governar, començant pels seus, sinó que ara tampoc li deixen ni triar el dia de les eleccions. En un país normal, ningú no gosaria qüestionar aquesta elecció d’estricta competència presidencial. Només ell ho pot decidir. Alguns mitjans posen l’accent en què la data de Tots Sants l’hagi difós sense consultar-ho amb Nicaragua. [Cadena Ser: El presidente de la Generalitat, Pasqual Maragall, no ha consultado la fecha con su partido, ABC: Maragall fija elecciones para el 1 de noviembre a espaldas de Montilla, i El País: El PSC asegura que el presidente de la Generalitat no ha comunicado esta decisión a la cúpula del partido..]

Aquest matí Josep Maria Terricabras i Albert Sáez comentaven en la tertúlia de Catalunya Ràdio amb Antoni Bassas que aquesta polèmica és menor. Per desgràcia, el nivell del debat polític català es mou massa sovint en aquests paràmetres. Tant li fa si és diumenge festiu o dimecres festiu. La qüestió és que serà festiu, no? En tot cas, el que jo criticaria és la filtració de l’entorn de Pasqual Maragall. Si són l’1-N, es manté i punt. Per què els dubtes i la confusió innecessàries: “No es seguro que las elecciones sean el día 1 de noviembre, el president no ha tomado todavía una decisión definitiva y a lo mejor las elecciones son el jueves día 2″, señaló un portavoz autorizado de la presidencia de la Generalitat, que no pudo precisar cuándo Maragall concretará el día”, llegeixo a La Vanguardia.

“El PSC fa rectificar el president després que aquest comuniqués que convocaria les eleccions l’1 de novembre malestar. Montilla s’irrita al conèixer la notícia a través de TV3 sense cap consulta prèvia al partit”, informa l’Avui. “Maragall busca una data que afavoreixi una alta participació i que permeti evitar que el Día de la Hispanidad, el dia 12 d’octubre, caigui en plena campanya electoral”, sosté El Punt.

El globus sonda de l’entorn Maragall es va difondre minuts després que Nicaragua anunciés (com era previsible) que Montilla és l’únic precandidat del PSC a la Generalitat. L’error comunicatiu provocarà que la incertesa sobre el calendari tapi o enterboleixi l’últim discurs institucional al Parlament del President Maragall. De fet, El País dispara contra l’home de confiança de Maragall, Jordi Mercadé, amb el titular El portavoz de Maragall confirma que habrá elecciones el 1 de noviembre y después rectifica. El més peculiar, però, és el títol d’El Periódico: El PSC reclama a Maragall que les eleccions siguin en dia laborable.

Juan Varela conclou la seva anotació El mal trago de Maragall (per la denúncia contra el blocaire i columnista de l’Avui Salvador Sostres per insinuar el suposat alcoholisme del President) dient: “Maragall se va de la peor forma.” Amb epitafi inclòs.

  1. em sembla una bona data, qui prioritzi l’esbarjo al dret a votar, es lliure….

    el vot per correu existeix per si algú no ho sap.

    espero que el president no ractifiqui pq si ho fa, el millor seria que les eleccions fossin la setmana que ve.

  2. Si un no té ganes d’anar a votar pot trobar les mil i una excuses per no fer-ho. Però si realment vol anar-hi no li costarà trobar la manera.

    Sóc jove i he tingut moltes ressaques però encar mai cap ressaca ha aconseguit que no m’aguanti dret a les 7 del vespre del dia següent. I a aquella hora encara tens tota una hora per anar a votar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!