SAÓ

col.lectiu de reflexió rural

2 de febrer de 2010
1 comentari

Nou estudi: “Aliments més sostenibles: utilització de les llavors transgèniques a l’agricultura ecològica”

En aquest estudi de Mertxe Renobales, professora de la Universitat del País Basc, premiat amb el Premi de la Junta General del Principat d’Astúries-Societat Internacional de Bioètica (SIBI), s’argumenta la compatibilitat de l’agricultura ecològica amb l’ús dels transgènics; per tant, s’afirma una completa compatibilitat entre tots dos elements.

A grans trets, les conclusions que s’extreuen d’aquesta investigació són:

– L’agricultura sostenible en un futur no serà sostenible a causa del seu baix rendiment, ja que segons la informació exposada en l’informe, caldria augmentar considerablement la terra cultivada per tal que així en fos.

– S’afirma que no hi ha cap raó científica per a no utilitzar els cultius transgènics.

– Els cultius ecològics i els transgènics són complementaris i per tant, completament compatibles.

Aquestes tres idees claus que vindrien a ser les conclusions de la investigació han topat amb alguns grups o sectors que manifesten el seu desacord amb aquest estudi i amb el premi que ha rebut ja que consideren que no són partidaris de l’ús dels transgènics. A més, creuen que el seu ús és incompatible amb els principis i els objectius de l’agricultura ecològica. D’aquesta manera, la diversitat d’opinió en el tema de l’ús dels transgèncics està servida.

  1. Sempre hi haurá gent capaç de vendre’s per un plat de llenties… encara que sian transgeniques! Atenció, que dintre de poc als partidaris de l’agricultura biològica (mal anomenada “ecològica”), els “cientifics” de torn ens diran que som obscurantistes, pseudocientifics i no se què més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!