RIVOULMORUM:

De tot un poc.

17 de juny de 2019
0 comentaris

LES TARGETES REGAL DE SEGURCAIXA ADESLAS “NO ESTAN EXEMPTES DE TRIBUTAR”

Sigui a tothom “notori” i en especial a tots/es els/les clients/es de “CaixaBank S.A.” (Mediador, com a operador de bancassegurances exclusiu, de SegurCaixa Adeslas SA, d’Assegurances i Reassegurances), que las “targetes regal” (carregades amb l’import que sigui d’acord amb la promoció comercial de torn) que, al llarg de l’any 2018, els hi hagin entregat, com a incentiu per haver contractat determinats tipus d’assegurança dins uns períodes establerts, i malgrat que l’import ingressat a latargeta regal” no consta enlloc dels certificats fiscals que envia “CaixaBank S.A.” i tampoc en les dades fiscals que l’Agència Tributària espanyola ens facilita a través de la seva web. Això no vol dir que les quantitats rebudes en format de “targeta regal” estiguin “exemptes” de tributar  en l’IRPF (Declaració de la Renda).

Aquest fet, no és una invenció meva.

Davant del dubte que vaig tenir alhora de fer la meva declaració de l’IRPF vaig consultar primer amb dues, acreditades, “Assessories Fiscals” (una de Madrid i l’altra de casa nostra)  i amb el “servei d’informació tributària bàsica” (91 554 87 70) de l’Agència Tributària espanyola. La resposta que vaig obtenir  va ésser que les quantitats percebudes en format de “targeta regal” calia declarar-les en l’IRPF.

Després ho vaig voler confirmar amb “CaixaBank S.A.” i també amb el “Servei d’Atenció al Client de SegurCaixa Adeslas”. En aquesta fase vaig estar prop de 2 mesos batallant amb trucades telefòniques  i correus electrònics.  Qui primer em va donar resposta va ésser SegurCaixa Adeslas  amb un concís correu electrònic que transcric  literalment:

En resposta a la seva petició, l’informem que les targetes regal estan exemptes de tributació i no és necessari que s’informi de l’import rebut a la declaració de la renda.

Davant l’evident contradicció amb les respostes rebudes per les dues assessories fiscals i l’agència tributaria espanyola, vaig enviar-los un nou correu electrònic que transcric en part:

“Després d’haver, el dia 29 d’abril, tornat a consultar telefònicament (91 554 87 70) al servei d’informació tributaria bàsica de l’agència tributaria espanyola, sobre la tributació o no de les targetes regal, i havent rebut la mateixa resposta en el sentit que cal tributar com a “guany patrimonial” en l’apartat “altres”. Els demano un CERTIFICAT en el qual vostès em confirmen que les targetes regal estan exemptes de tributació.”

El dia 13 de maig em van trucar per telèfon i em van confirmar que les “targetes regal” no estan exemptes de tributar a l’IRPF. Però, no em van voler enviar cap correu electrònic. No em va agradar, però vaig decidir declarar la quantitat que em corresponia i tot seguit presentar telemàticament la meva “declaració de la renda”.

Catorze dies després, el dia 27 de maig, l’oficina de “CaixaBank,  S.A.”, a qui també havia fet la consulta, em va comunicar per telèfon que havien rebut resposta des del departament  corresponent  dels seus “Serveis Centrals” i era que “no tenia que declarar la quantitat rebuda en format -targeta regal- ”. Altra cop en contradicció!

Novament vaig escriure un correu electrònic, al “Servei d’Atenció al Client de SegurCaixa Adeslas”, demanant, amb contundència, la certificació per escrit que les “targetes regal” no estan exemptes de tributar com m’havien confirmat  telefònicament el dia 13 de maig.

Tres dies més tard, desprès d’enviar el correu, vaig rebre per correu postal una carta certificada i amb justificant de recepció.  Aquesta missiva és  la que podeu veure adjunta escanejada en format JPG.

Per tot plegat, cadascú que mediti i actuï en conseqüència.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!