SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

8 de desembre de 2017
0 comentaris

Via lliure a l’energia fotovoltaica

Encara que hagi passat desapercebut, el Ple ordinari de novembre ha fet història en el camí per impulsar l’ús d’energies verdes i segur que serà un referent per a altres municipis que encara han de fer el pas.

Entre altres temes d’interès per a la ciutat  com el pressupost municipal pel 2018, el desistiment sobre El Tallaret o el debat de les mocions a proposta dels diferents grups municipals, algunes associades al batec republicà que està vivint el país, el Ple ha donat llum verda a l’Ordenança reguladora dels expedients urbanístics on, arran del treball conjunt entre els tècnics municipals i Som Energia, políticament s’ha presentat la proposta de simplificar extraordinàriament la normativa reguladora de la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció d’energia elèctrica.

La normativa estatal i les disposicions de la Generalitat permetem instal·lar i legalitzar equips de fotovoltaica per l’autoproducció d’electricitat en habitatges familiars sense pagar “l’impost al sol”. La tecnologia actual permet fer-ho amb instal·lacions senzilles, de cost reduït i per tant amb facilitat, si s’escau, d’obtenir una línea de finançament assequible.

Tot plegat ha deixat com a principal escull l’obsoleta normativa vigent en la majoria de municipis, normativa de quan les instal·lacions d’aquesta índole eren feixugues, excepcionals i quasi experimentals.

El fet que a partir de gener a Sabadell no calgui presentar projecte tècnic per a regular instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques menors de 10kW, reduirà els costos de forma significativa, en relació al cost total de la instal·lació, i simplificarà el tràmit tant per al futur autoproductor com per a l’administració.

L’acord del Ple, doncs, obre definitivament la porta perquè el 2018 a Sabadell comenci a córrer per damunt de les teulades dels habitatges familiars una onada de plaques solars fotovoltaiques que en pocs anys la faci una ciutat menys dependent del cost de l’energia elèctrica però sobretot menys contaminant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!