SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

16 de juliol de 2015
0 comentaris

REBAIXA DE LA LLUM, L’ÚLTIMA ALMOINA

Que les eleccions generals estan a prop no se li escapa a ningú. Només cal veure la propulsió de notícies econòmiques amb titular positiu que des de fa uns dies surten a tots els mitjans de comunicació en un intent d’amagar les conseqüències socials de les nefastes mesures d’austeritat.

El govern central no para de provocar titulars i quan no hi arriba demana declaracions als organismes europeus o internacionals els quals, interessats en què no se’ls hi mori la gallina dels ous d’or, no dubten en ajudar a propulsar la sensació que la crisi ja està en camí de superar-se gràcies als efectes de les “correctes” mesures d’austeritat aplicades des del bipartidisme i en especial l’últim govern del Partit Popular.

L’anunci de Mariano Rajoy de reduir l’IRPF, es combina amb titulars com: “Espanya serà el país de l’OCDE que més ocupació crearà en el 2015 i 2016”;  “Espanya té 12 empreses líders en capitalització”; “El FMI situa a Espanya capdavantera del creixement” “Les multinacionals augmentaran l’ocupació”. La qüestió és farcir els mitjans amb continguts que traspuïn un clima de bona gestió del PP i no deixar espai informatiu a l’ascens de les noves formacions polítiques alternatives.

L’última perla ens l’ha facilitada la dona de marbre, la impassible Soraya Sáenz de Santamaría a l’anunciar una reducció de la part fixa del rebut de la llum. Una reducció del 2,2% en el total de la factura que significa de mitjana 1,5 euros menys per mes i família.

Esteu contents, oi? És un canvi significatiu per a totes les economies domèstiques… ens diu que anem pel bon camí, la crisi s’acaba. Ja podem costejar-nos un cafè al mes.

Ella però, molt múrria, no ha dit que en el mateix decret on ens lliura un cafè es preveu un augment tarifari a partir de l’1 de gener del 2016. Així doncs l’almoina anunciada només serà fins a finals d’any. Tampoc ha comentat quina és l’evolució de la nostra tarifa elèctrica. Si hom fa un repàs de la factura veurà com el mes passat havia augmentat un 3,8% i que en un any s’ha incrementat un 12%. Fets, entre altres, que ens situen com una de les tarifes més cares d’Europa a les llistes d’Eurostat.

Sí que ha explicat, sense moure un muscle de la cara, que la baixada és possible perquè la “reforma elèctrica” des d’inicis d’any permetia reduir un dels factors de la tarifa però que calia veure com anava tot plegat. Dit d’una altra forma, tot i ser una misèria, ens retornen uns diners que prèviament s’han cobrat amb escreix i ens els presenten com una reducció de la tarifa.

Però què es pensen? No fem servir el dit de xumet!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!