EL DIVENDRES… FAVES TENDRES – 1

De sembrar cebes

La diversitat de partits a les eleccions municipals es justifica perquè legítimament proposen sembres diferents per un mateix hort. Com podeu suposar a Sabadell som aficionats a les cebes, podem dir amb cert orgull que cada una de les diferents varietats conegudes, siguin autòctones o estrangeres, tenen el seus partidaris.

Però ara, a nou mesos de les passades eleccions, hem descobert que tres partits planten el mateix bulb malgrat en campanya cadascú s’esforçava a fer-nos comensals de la seva particular varietat. El primer que va canviar el planter va ser Podemos. Quin desengany! Com algú ja havia pronosticat la ceba del PSC i la de Podemos, posades al mateix sofregit no es percep la diferència.

Hauríem assegurat que entre un bulb de ceba autòcton, com el de Junts per Sabadell, i els d’importació hi ha diferències. Doncs no! Tot el que s’ha recollit fins avui al sembrat d’aquesta formació política es barreja amb la collita del PSC-Podemos, fins el punt que desprèn la mateixa bafarada: assentiment a totes les propostes de gestió, pujada de sous, increment de les ordenances fiscals, farsa sobre el canvi climàtic, pressupostos, col·locar persones afins… Tenen més en comú del què es podia suposar. Malaguanyada ceba, prometia ser dolça i ens fa plorar.

A les darreres eleccions municipals ja hem perdut dues varietats de cebes, molt ens temem que a les pròximes, arran de l’afinitat i predomini de la importada pel PSC,  s’hagi de lamentar la pèrdua de dues variants més. I és que la manipulació transgènica també ha contaminat a la política.

Banys de clor

Fa uns dies, en el “Diari de Sabadell”, va aparèixer una notícia tractada com un breu (una vegada més) a pesar de la seva rellevància. Bé, ja sé que només és rellevant pels qui estem contra la contaminació ambiental,  contra la manipulació innecessària de gasos tòxics, a favor de reduir els riscos laborals i de garantir banyar-nos a les piscines en les millors condicions.

Fets tots ells intranscendents per la pinya governamental PSC-JxS-Podemos, les representacions sindicals majoritàries UGT i CC.OO, o la Federació d’Associació de Veïns, als quals mai se’ls ha sentit reclamar un canvi en el tractament de les aigües de les piscines municipals a pesar que això afecta al medi ambient de la ciutat, a una part del personal que treballa al departament d’esports i directament, any rere any, a les 230.000 persones que es banyen a les instal·lacions municipals sabadellenques cada estiu.

La notícia en qüestió  deia: Les obres de reforma i ampliació de la sala de filtració de la piscina de Ca n’Oriac proporcionaran una sala de tractament de l’aigua totalment renovada… amb la substitució del sistema actual de cloració per un altre d’electròlisi salina.

S’hi podria afegir: arran de la decisió de l’exalcalde Juli Fernández, s’ha iniciat el procés per abandonar progressivament (si les autoritats actuals ho veuen pertinent) la utilització de clor a les piscines municipals, producte que ja fa anys ha estat relegat de les grans piscines privades de la ciutat.

Encara que ja no podrà ser motiu d’exemple, finalment el nostre Ajuntament contribuirà a bandejar aquest tipus de contaminació de la ciutat, en benefici de la natura i de tota la ciutadania.

Bé, com dèiem, tot plegat intranscendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *