SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

4 de març de 2011
0 comentaris

PLA ESTRATÈGIC DE SOLIDARITAT… MALS RECORDS.

(Ple de febrer – II)
La tercera proposta d’aquest àmbit és un dels plats forts de la sessió: aprovar el Pla Estratègic 2010-2014 de Cooperació i Solidaritat. Entre el públic s’hi troben representants de diverses entitats sabadellenques dedicades a la cooperació. El Sr. Bustos anuncia que intervindran dos ponents. La regidora del PSC, Concepció Manzano, fa una llarga exposició de tot el procés d’elaboració del Pla i el Josep Ayuso, també del PSC, es limita a felicitar i a repartir agraïments a tothom.

Des de l’oposició la Virgínia Domínguez, de l’Entesa, amb una exposició ben travada, repassa el procés fins arribar al Consell i en destaca mancances: “Un Consell que, com vostès recordaran, va néixer amb la intenció d’aniquilar la Fundació Sabadell Solidari que funcionava a la nostra ciutat des de 1998. No és el moment ara d’exposar les virtuts i els defectes de la Fundació ni de recordar les males arts amb què el govern va actuar en el seu moment. Però sí que volem posar sobre la taula que a Sabadell ja fa molts anys que es fa cooperació i que comptem amb moltes entitats experimentades. Una referència a aquesta història ciutadana a la introducció del Pla Estratègic tampoc no hauria estat de més. De la mateixa manera que ens hauria agradat que s’incorporés, i encara són a temps de fer-ho, una relació de les entitats que han fet possible aquest Pla estratègic, perquè en aquest text, els únics noms que apareixen són els de la Sra. Manzano, la Sra. Estrada i el Sr. Ayuso. I el veritable valor d’aquest pla precisament és que està fet des de la participació i la reflexió col·lectiva.”

En Juan Miguel Mena, d’ICV-EUiA, també felicita el treball fer per les entitats, s’adhereix a la intervenció que ha fet l’Entesa i explica que les esmenes proposades pel seu grup, a dirimir des del govern, van ser totes rebutjades, a diferència de les que arribaren al Consell que foren plenament acceptades. En Josep Ayuso (ara s’entén la duplicitat de ponents) retreu a ICV-EUiA el no haver participat a cap de les moltes reunions fetes per l’elaboració del Pla i justifica com en el seu moment calia un canvi de rumb, d’aquí la constitució del Consell i l’eliminació de la Fundació. L’Entesa i ICV-EUiA insisteixen que no calia fer aquest canvi traumàtic enfront  d’entitats amb una llarga trajectòria en solidaritat  i CiU exposa com actualment les entitats no estan en condicions d’igualtat. Intervé el Sr. Bustos, amb comentaris florejats cara les entitats presents a la sala, tempera la cruesa del debat i justifica l’actuació actual per la similitud del procediment amb altres administracions. Un cop a votació el Pla s’aprova per unanimitat.

El quart punt del bloc la ponent no el defensa i sense debat s’aprova amb l’abstenció de l’Entesa i d’ERC. Per l’enunciat des del públic només podem deduir que es modifiquen subvencions de Cooperació aprovades en el pressupost del 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!