SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

30 de gener de 2011
0 comentaris

TRES ANYS SENSE PAGAR EL CÀNON ? 3 Ple de gener

Enceten els temes de l’Espai Públic. El Sr.Bustos concedeix la paraula al ponent, en Francesc Bustos, el qual manifesta que no se l’esperava, no l’havia demanat. Ens quedem sense saber si el Sr.Bustos vol concedir-li la paraula amb intenció o és una distracció, de manera mecànica, pels comentaris riallers que manté a cau d’orella amb la tinenta d’alcalde. Sigui com sigui, entre el tant se me’n dóna d’un i la falta de capteniment dels altres dos, amb el debat el Ple s’escalfa i es posà de manifest el poc olfacte polític d’un ponent que no preveia intervenir.

El ponent comença per proposar el rescat de la concessió actual i traspassar la gestió a Vimusa dels aparcaments de les places de Mossèn Geis i La Llibertat. Magí Rovira, portaveu d’ERC, recorda que no és feina de Vimusa gestionar aparcaments però pensa que seria pitjor resoldre el tema judicialment. En efecte, en el punt quart es defensava des del govern que Vimusa només fes habitatges. El portaveu de l’Entesa reconstrueix els fets per mostrar negligència del govern: “El que resulta difícil d’entendre és com vostès, com a govern, com a responsables de l’explotació d’un bé municipal, han deixat que el concessionari arribés a l’actual grau de deixadesa de les instal·lacions i al reiterat incompliment de les seves obligacions econòmiques. Han tolerat la degradació dels equipaments i han permès que durant tres anys no fessin efectiu el pagament del cànon i d’altres taxes fins arribar a un deute que puja a 156.912 euros, per damunt de les garanties dipositades.” Es queixa també de la falta de transparència, perquè com a components del Consell d’administració de Vimusa desconeixien que l’endemà de l’última reunió, Vimusa lliurava un informe justificant la viabilitat de la proposta.

La Carme Garcia manifesta plenament el seu acord respecte els fets exposats des de l’Entesa. Veu que el ponent amb el rescat té cua de palla, i amb un to cru manifesta que el govern eximeix de les pèrdues a la concessionària. Es fa inconcebible, afegeix,  la tardança de tres anys a reaccionar davant d’aquesta situació i es queixa, també, de no estar-ne informada des del Consell d’administració. (La Montserrat Capdevila, absent, envia o rep un altre missatge).

El Sr.Bustos fa un gest perquè el portaveu del PSC es prepari per intervenir. En Carles Rossinyol, portaveu de CiU, diu no entendre com algú pot estar tres anys sense pagar el cànon, això és un senyal d’alarma rellevant sobre com es gestiona l’ajuntament. Es referma en la idea d’una situació de deixadesa des del govern:” ha intervingut quan s’ha podrit.”  En Juan Carlos Sánchez exposa que Vimusa té experiència en aquest tipus de gestió i no li cal incrementar recursos per assolir aquests dos aparcaments. (Un missatge més per a la Montserrat Capdevila).

Quan el ponent replica, faltat d’arguments, com en altres ocasions, tira pel dret i retreu que els aparcaments foren fets en una altra època (es refereix a l’època Farrés). Què té a veure això amb l’incompliment de la concessionària els tres últims anys! Ningú es queixa del rescat, ni tan sols del cost, sinó del temps que s’ha tardat en reaccionar i de no fer-ho de forma transparent. El ponent demana disculpes per no informar, però insisteix que el fet no és d’ara, dos anys endarrere ja  mantenien reunions amb la concessionària per tal d’endreçar-ho. S’aprova rescatar la concessió amb els vots d’ERC i PSC, les abstencions d’CiU i PP i els vots en contra de ICV-EUiA i Entesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!