SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

18 de gener de 2011
2 comentaris

i 4 ? Ple de desembre: LES CERIMÒNIES DE BENVINGUDA A LA COMUNITAT.

ICV-EUiA renuncià a defensar la tercera moció, i entraren al debat de la quarta presentada per l’Entesa, la qual va exercir de força novadora. Proposava la creació d’un servei de cerimònies civils de benvinguda a la comunitat pels nous nats. L’Isidre Soler va explicar que la proposta pretenia, junt amb les cerimònies de traspàs i de casaments civils, completar el ventall de cerimònies per a moments vitals rellevants i facilitar així un model de celebració per a les persones que volen optar per un tractament laic. Altre vegada, tal com s’ha dit més amunt, el primer escull per una proposta d’aquest tipus seria el nivell polític dels nostres representants.

El portaveu d’ERC explicà com ells s’havien estudiat una proposta d’aquest tipus però que desistiren al no trobar com relacionar-ho amb la inscripció legal al padró. El portaveu del PP marcà la diferència entre un matrimoni i un bateig, anuncià que si no es proposaven cerimònies civils de “confirmacions” i de “comunions”, no entenia res. No calia l’afirmació, amb la cara d’escarafalls que hi posava n’hi havia prou.  La sorpresa me la donà l’actitud d’ICV-EUiA. El seu representant, en Juan Miguel Mena, va començar marejant la perdiu amb quatre preguntes sobre: despeses que ocasionaria, demanda social, valor jurídic i si calia imitar models religiosos. Si senyor!. Són les primeres paraules que s’esperen d’un representant de l’esquerra amb memòria històrica i que es proclama defensora de la laïcitat. Fins i tot el portaveu de CiU es mostrà més equànime i sincer, a l’explicar com el tema havia provocat un debat dins del seu grup i ara dubtaven si demanar també la cerimònia pel pas a l’edat adulta.  El representant del PSC, en Lluís Monge, talment mostrà poc coneixement o sensibilitat per la laïcitat i pel concepte de comunitat, ho reduí a una festa de restaurant a fer si hi havia demanda. Finalment, després d’una hora de debat i de la pedagogia emprada per l’Isidre Soler per marcar la diferència entre la proposta de l’Entesa i un bateig, la moció fou aprovada amb els vots a favor d’ERC i el PSC, que per uns moments va fer morros a la parella.

El grup de CiU anuncià la renúncia a debatre la cinquena moció. Ràpidament els grups de l’oposició feren les preguntes de rigor al govern i un cop contestades pel Sr.Bustos, s’aixecà el Ple. Eren dos quarts de tres de la tarda,… sis hores i mitja d’escalfar la cadira.

  1. Vist els temes tractats al desembre, qualsevol diria que o bé no tenien temes una mica seriossos a tractar, o que s’avorrien molt al desembre congelat… per això pot ser escalfaven la cadira. Bé, crec que dóna la història aquesta de les presentacions civils dels nou-nats per un parell de guions de pel·lícules tipus Berlanga o Woody Allen (1a etapa).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!