SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

15 de novembre de 2010
0 comentaris

2- Ple de novembre: ELS VEÏNS DE GRÀCIA VEUEN EL FINAL DEL CAMÍ.

Després que PSC, PP i ERC aprovessin amb l’abstenció del resta, sense que ningú piulés, els criteris per les subvencions de joventut i educació, encetaren els temes d’urbanisme amb un tema estrella: Fer incompatible, a mig termini, l’activitat d’oci nocturn a la zona de l’Hermètica. En Joan Carles Sánchez, portaveu del PSC, amb to de satisfet anomenà els antecedents de tots els passos realitzats. Digué: “En el seu moment va ser una solució per la ciutat traslladar l’oci nocturn a aquell indret, en Farrés no podia preveure que acabaria sen una zona d’oci d’abast metropolità”.  Exposà que ara es compta amb l’oferta de sòl industrial a l’àrea de Sant Pau de Riusec, fet que possibilita planificar el trasllat d’aquesta activitat i excloure-la definitivament del barri de Gràcia en un termini de cinc anys. Després comentà què a la proposta de modificació del Pla que ho feia possible s’hi havien presentat 16 al·legacions. De les quals sols havien estat parcialment admeses la de l’Agrupació de Veïns de Gràcia i la de l’Entesa (una vegada més l’única organització política que havia treballat institucionalment el tema).

El portaveu d’ERC manifestà el seu acord però, amb un to de “rintintin” dirigit al PP, matisà que la influència  de l’activitat, en alguns moments, havia traspassat els límits metropolitans estenent-se pels Països Catalans. El portaveu del PP anuncià el seu vot en contra, perquè la proposta era un atac als empresaris, però estava convençut que el temps jugaria a la contra dels qui són tan optimistes. ICV-EUiA manifestà que s’abstindrien, optaven per un altre model d’oci i millor si l’actual es reduïa. El portaveu de CiU elogià el procés realitzat i justificà les queixes dels operadors, va anunciar el  vot a favor perquè no quedava exclòs cap perfil d’oci nocturn. Finalment, com si l’haguessin ofès, va intervenir el Sr.Bustos, remarcant que des del PSC sempre s’havien mostrat oberts i no pensaven fer com l’oposició (així en genèric) que vol prohibir allò què no li agrada. S’aprovà amb els vots de PSC, de CiU, d’ERC i de l’Entesa.

 

El següent punt proposava tancar definitivament l’acord amb el Cercle Sabadellès sobre la cessió temporal del terreny municipal. Durant l’exposició pública només es presentaren dos al·legacions de l’Entesa (Però…? On és la resta de l’oposició?). El ponent del PSC explicà com una s’havia desestimat i alhora s’havia acceptat una part de la segona. Ara quedaran més clars els límits de la propietat municipal i queda garantida la integració paisatgística de l’obra. Tanmateix l’Isidre Soler, portaveu de l’Entesa, exposà que tal com quedava el conveni, la ciutat no rebria cap benefici de la cessió, per aquest fet s’abstindran. La resta de grups votaren a favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!