20 de novembre de 2010
Sense categoria
2 comentaris

normalització lingüística ???

I encara parlen de bilingüisme…..
Aquest gràfic mostra la penosa situació del català a Catalunya, la part del país on teòricament és més viu i està més “normalitzat”.
Després de trenta anys de “democràcia” i “autonomia” i de més de vint d’immersió lingüística a les escoles, aquest és el magre resultat: 2% dels videojocs, 4% del cinema, 6% de la música, 24% dels llibres, etc.
Si mirem l’apartat de la penetració de cada sector cultural en la població es veu l’altra cara amarga de la realitat de la cultura catalana. La seva presència es insignificant precisament en els àmbits de l’anomenada cultura de consum: el 88% de la gent escolta música, que només és un 6% catalana,  i només iguala o supera a la espanyola en els àmbits més restringits i elitistes, com espectacles que només consumeix el 25% de la població.
Després d’aquestes evidències qui pot tenir la barra de dir que la situacíó del català és bona ?
I el pitjor de tot és que amb la sentència del TC això encara empitjorarà més.
Com sempre, només hi ha un remei, i es diu independència.

  1. Hola Ricard,

      queda demostrat que els qui volem treballar de valent, tenim molta feina per fer !!!

    Salutacions company. Albert Vilà i Vilar  //*//

  2. Aquestes dades són molt més significactives que molts arguments polítics (sovint força buits). La independència només és un camí. Ens cal en aquest cámí, recuperar la dignitat, perdre la vergonya. Si arribem a l’objectiu i continuem sense valorar-nos, la nostra cultura durarà de Nadal a St. Esteve (cas Irlanda´.
    No només consumir català, també encomanar-lo. No hem de tenir por, però tampoc hem de perdre la riquesa, tenim un coneixemen ampli del castellà i és important que també sigui d’altres idiomes,però tot això bastit a partir del que ens és propi, la llengua del nostre país que ha de ser l’eix de la comunicació en el nostre territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!