El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

9 de juliol de 2009
Sense categoria
0 comentaris

?Ne pren a me…?

Ahir l’Espai Mallorca va acollir, una vegada més, el “Solstici d’estiu” que proposa Antoni Caimari des de la Fundació ACA de Búger.

[…] 

I es va omplir per sentir la veu de cinc poetes joves dels Països Catalans. Per presentar el llibre que els acompanya en aquests recitals vaig escriure:

“Ne pren a me…”

La paraula poètica teixeix fils com vincles ferms a través del temps i de l’espai. Una vegada més ens ajuda a fer-ne experiència la celebració d’aquest “Solstici d’estiu” que, amb indestructible convicció, convoca la Fundació ACA – Aula Poètica de Búger, conjuntament amb la Fundació Joan Amengual i Pericàs de Campanet.

Enguany els poetes Vicent Almela, Max Besora, Jordi Marí, Sònia Moll i Margalida Tous, teixeixen amb les seves veus una teranyina de complicitats des de la terra de cadascun: València, Barcelona, Eivissa, Menorca i Mallorca seran, així, ciutats una mica més pròximes, territoris novament agermanats. El teixit de complicitats es fa objecte amb aquest llibre i esdevé, també, ocasió memorable en què els versos es tornen acte a través dels recitals que el presenten arreu.

I, com un fil que es vincle de segle a segle, els versos joves dels cinc protagonistes d’aquest solstici s’entrellaçaran amb la veu d’Ausiàs Marc, que cinc-cents cinquanta anys després de morir ressona encara avui, remota i directa. Com ho fa la paraula dels clàssics, aquella que té la rara capacitat de parlar-nos enllà del temps i de l’espai com si fos dita ara mateix i a cau d’orella.

Llibreria Claret
22.10.2008 | 8.56
A Sense categoria
Tot és en tot
01.03.2011 | 7.10
A Sense categoria
Ràfols
17.12.2009 | 11.54
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.