Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

2 de juny de 2009
Sense categoria
3 comentaris

Campanya electoral i avortament

Sopar d’amics. Docents amb anys d’experiència i professionals liberals, la majoria.  Torna a sortir el dret a l’avortament de menors de setze anys sense el consentiment dels pares. Per acabar-ho d’adobar, s’hi barreja la campanya electoral.

Perplexitat. Un pare explica que per donar de baixa una alumna de setze anys li varen demanar que signés el consentiment. Una professora ratifica que legalment és el que toca.  

Tots dos es demanen com pot ser que no calgui signar la conformitat en el supòsit d’avortament quan la filla viu a casa i en depèn.  

Un altre rebla el clau explicant que com es menjarà un tal supòsit amb l’obligació de passar llista a classe i comunicar als pares la no assistència del fill o la filla. 

I conduir automòbils? No podran? I votar? I disposar lliurement dels seus béns?  

I tot sense ànim de fer demagògia de cap tipus. I també entenent el drama que pot haver darrera d’una situació d’embaràs no desitjat als setze o disset anys i la conveniència de protegir la jove i el seu fill.  

La conclusió compartida és que cal anar amb molt de compte en canviar normes en alguns supòsits i només en alguns supòsits.  

Si es considera que les joves de setze anys tenen maduresa suficient, no seria aconsellable baixar la majoria d’edat als setze anys? No es veu gens clar fer-ho. 

També s’apunta que en casos extrems la tutela judicial seria aconsellable. Tot menys la desatenció i la solitud de la menor. Tot menys la pèrdua de  drets fonamentals.

I ara cal debatre tot això? Per quina raó? Una conclusió força compartida: hi ha crisi i cal amagar-la. Hi ha campanya electoral i pot interessar amagar l’ou.  

Convé que es parli de qualsevol cosa menys del que és un drama quotidià per a tantes i tantes famílies: quedar-se a l’atur i tenir dificultats per arribar a final de mes. O parlar dels problemes de les empreses per tirar endavant. O del dèficit públic creixent. 

I convé que tampoc no es parli de la campanya electoral de socialistes i peperos. Un insult als votants. A aquest pas, no anirà a votar ni el tato. 

Sort que hi ha altres alternatives.

  1. Però el que em fa por, és que els de les “altres alternatives” siguem minoria i tot continuï anant cada cop més de capa caiguda.
    D’aquesta manera, només hi ha dues possibilitats: Rebel.lió absoluta contra tanta mediocritat insultant o llençar la tovallola i enretirar-nos desats en un raconet esperant la mort dignament… quina pena pels que no som lluitadors!

  2. Un altre exemple. Per aconseguir ,desprès de dos dies de febre molt alta, que la farmàcia et vengui Augmentine, necessites prescripció mèdica…. Quina absurditat consentir que una nena de 16 anys decideixi per si sola, poder disposar de la pildola avortiva. Evidenment que les persones entre 16 i 18 anys tenen drets però algú parlarà algún dia de deures??????????????

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!