4 de novembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

El difícil camí de la independència

Confeso que em sento descol·locat. Quan em diuen que una cosa evident no és tal, la prudència més elemental em fa aturar-me i reflexionar. Però quan després d’aquesta pràctica tan sana, l’evidència segueix lluint magníficament, llavors m’envaeix un altre tipus de preocupació.

Una notícia destacada del dia posa en boca d’ICV l’afirmació que no volen que es pregunti directament sobre la independència ja que ‘tant un independentista com un federalista han de poder votar que sí‘. On veuen el problema?? Com es pot federar una nació que no és lliure? Justament la independència és la condició indispensable per poder federar-se o proclamar la monarquia amb una nova línia dinàstica o…, si la ciutadania així ho vol. Primer hem de ser independents i a continuació parlarem de com ha de ser el nou estat: els federalistes, els altres federalistes (els que demanen una federació dels Països Catalans), els monàrquics…, qui sigui.

Amb quin dret els federalistes (amb Espanya) pretenen condicionar el referèndum per la independència? Acceptarien que els monàrquics, per exemple, demanessin que tan els independentistes com els monàrquics poguessin votar que sí?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!