El buit del temps

El bloc de Juli Peretó

28 de gener de 2009
Sense categoria
1 comentari

Darwin al quiosc (digital)

El setmanari britànic de divulgació científica New Scientist ha obert, dins de la secció d’Evolució, un especial del bicentenari de Darwin. Hi trobem notícies científiques, crítica de llibres o audiovisuals, reflexions sobre els més diversos temes evolutius, referències biogràfiques de Darwin i un concurs, What Darwin didn’t say about evolution, obert fins les 5 de la vesprada del proper 16 de febrer. El guanyador o guanyadora del concurs rebrà l’obra de l’artista d’origen rus Yulia Brodskaya que il·lustra l’article central del New Scientitst d’aquesta setmana Why Darwin was wrong about the tree of life, una afirmació que només se sosté si jutgem el passat amb els criteris del present, un pràctica que ens pot portar a conclusions desenfocades.

  1. Darwin no és cap gran pensador, només és un gran bioleg i com a tal constata realitats biològiques esdevingudes al planeta Terra.

    I hom és podria preguntar la vella pregunta de que va ser abans ”l’ou o la gallina”. Si només ens influeix la genètica que és dona la vida o tanmateix les interaccions ambientals i de comportament.

    I amb tot qui diu que el planeta Terra no n’hi ha restes genetics cosmics escampats arreu de l’Univers i han estat fecundats a escala galàctica infuenciat per unes interaccions donades unes condicions ambientals favorables i pautes de comportament pròpies.

    Fins i tot i des d’un punt surrealista és podria pensar que ha gran escala el planeta Terra actúa com una mena d’ovul receptiu que ha estatl fecundat per un gran meteorit sota unes condicions ambientals favorables, donades al sistema solar. I si en realitat la Terra no és més que un component organic activat que inter-actua o forma part d’un còs o sistema universal més gran, sense saber-ho.  

    L’òrbita exacta respecte el Sol, que fa que la genètica terrestre dins el sistema solar,que afavoreix el seu desenvolupment e interactúe influenciat per aquestes condicions ambientals favorables i de comportament.

    I si en realitat la terra no és més que un component més organic que interactúa dins d’un còs o sistema universal més gran.

     

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!