Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

21 d'agost de 2015
0 comentaris

Mr. Holmes

Ja té noranta anys, el nostre home, i viu allunyat a Sussex, a la cura d’abelles sota la vigilància d’una minyona i el seu fill decididament holmesià. Any 1947 (…)

El cos, li respon cada cop pitjor; té els primers símptomes de demència. La relació amb el nen de la casa li dóna, però, més vida i n’alimenta el lligam mestre-alumne.

El ganàpia, reclama de Mr. Holmes, que miri de resoldre un parell de casos pendents. L’un amb el pare i el fill nipons i molt lligats a Anglaterra. L’altre, una dóna incompresa pel seu marit i que proposa a Holmes compartir vida en comú.

Tendresa, vellesa, sensibilitat, aprenentatge del nen, certesa de que el final és a prop… Un Holms, que plora i mostra la seva feblesa i dubtes, no són pas temes menors del film; tot plegat salpebrat per un actor, en Ian McKellen, en estat de gràcia, que ens mostra un Holms inèdit, que no hi reconeixem, un Holms que enriqueix altres propostes i que constitueix, a parer meu, la millor o gairebé la millor representació vista de la figura del conegut i famós detectiu.

Cal subratllar, igualment, les interpretacions de la minyona –Laura Linney, com sempre excel·lent, i les bones maneres de Milo Parker –el minyó.

Una nota final, sobre en McKellen, durant el film, interpreta el vell que és, ara, i l’home maduret de fa trenta anys enrere. Alternant els dos moments, els dos Holms. Magistral, també, doncs, la imitació, absolutament creïble, d’un home vell.

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!