Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

17 de juliol de 2006
3 comentaris

López Bulla (I)

M’ha ben sorprès, lligat a l’operació “Montilla, president”, la iniciativa del que creia militant precisament d’ICV. L’exsecretari general de CC.OO. de Catalunya, impulsa una plataforma de suport a l’esmentat dirigent del PSC-PSOE (…)

 

López Bulla va arribar a Catalunya a les primeries dels 60, procedent de Granada. Aquí va treballar, principalment, en el ram d’arts gràfiques, assolint un creixent protagonisme en el desenvolupament del moviment unitari i apartidista de les comissions d’obreres i obrers. Membre del PSUC, el partit dels comunistes catalans, una reunió del nucli directiu del partit, aplegat a la casa del cineasta Jaime Camino, el va designar com a candidat del PSUC al liderat de l’aparell catalunyès de Comissions, a principis dels anys setanta (segons que em digué el número dos del PSUC d’aleshores, en Josep Serradell “Román”, en la biografia que li vaig dedicar)

El cas és que des d’aquella data fins vint anys després, en López Bulla va dur les regnes de la primera força sindical catalana. Esdevenint el principal líder del moviment obrer català contemporani. I un mestre per a moltes i molts sindicalistes que membres i dirigents de CC.OO. com jo mateix, hem après i n’aprenem sempre de les pensades d’en Josep Lluís.

Autodidacta inquiet, gran manifasser, d’una intel·ligència palesa, seguí militant al PSUC i, en acabat, a ICV. Després de deixar la direcció de CC.OO, en José Luis dirigí el CERES, un centre d’estudis vinculat a l’exsindicat comunista.

Caracteritzat, pels qui el coneixen de ben a prop, com un home que va a la seva, amant de l’autonomia personal i amb criteri propi –totes elles virtuts que diuen molt en favor seu- no comparteixo i em desplau políticament la doble aposta per en Zapatero i en Josep Montilla.

No pretenc donar lliçons de coherència política a ningú –probablement en sóc el menys indicat-, però allò que més m’interessa de l’aposta del sindicalista i dirigent comunista és el per què, i les seves conseqüències més immediates. En això hi esmerçarem, ben aviat, un segon apunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!