L?home del balcó (Maj Sjöwall ? Per Whalöö)

A Estocolm, algú assassina nenes innocents després d’abusar-ne sexualment. La capital sueca pateix una veritable psicosi col.lectiva. Això, pensa en Martin Beck, ha d’aturar (…)

Al principi, la policía, no hi té res de res. Cap pista. Cap testimoni. Cap identificació. L’esforç perseverant, la sort, la Intel.ligència freda, l’anàlisi dels fets, obriran, però, camí.

 

Algunes pistes resultaran falses; alguns testimonis poc creïbles. Les declaracions d’un nen de 3 anys, facilitarà les coses. Compte perquè hi ha l’home del balcó.

 

Els llibres del matrimoni de periodistes i comunistes suecs –l’autoencàrrec d’escriure’n 10 títols durant 10 anys- mira de fulminar la imatge idílica de la socialdemocràcia i de l’estat de benestar suec.

 

Són llibres, en general, de poc més de 200 planes, escrits de forma clara i neta, directa, sense floritures. Com escriu un periodista que perpetra notícies, o que n’estructura reportatges. Subjecte. Verb. I predicat. Que en diría mestre Josep Pla.

 

No hi ha efectisme. No hi ha paranys. No hi trobareu greix. Sols l’essència. Com més clar millor. En porto quatre, de llibres. I no en podré passar, ai! de deu.


http://twitter.com/perermerono


CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *