Austeritat / Grècia / Catalunya

Déu n’hi doret la situació en què vivim. Anem d’ensurt en ensurt, amb grans dosis de sobreactuació per part dels poders constituïts i dominants; d’irrealisme i amagant l’ou, per part de l’esquerra i de receptes il·lusòries, pur insult a la intel·ligència –com si fossin a Disneylandia (…)

Austeritat.-. Per començar: l’austeritat no és una opció que tenim o no tenim; siguem seriosos, sisplau: l’austeritat és una necessitat imperiosa per posar l’economia a punt, tot sanejant-la, greixant-la, eliminant-ne vicis, i sobrepès. És hora, doncs, de fer economies, de no estirar més el braç que la màniga, de desendeutar-se, bo i posant les bases, de forma concertada, per un nou model productiu de futur. Ara bé, no hi ha una sola manera de practicar polítiques d’austeritat, i els afectats no seran els mateixos segons que instrumenti aquestes accions un govern de dreta o un d’esquerra. Això sí, ara i durant una bona temporada –i segurament com a senyal de marca d’una nova època, d’un nou temps econòmic, caldrà fer bondat i conduir-se sempre amb cura i prudència. Es tractaria per resumir-ho en fer una síntesi entre Merkel i Hollande.

 

Grècia.-. Els grecs i les gregues, lliurement, prendran en les eleccions properes la decisió que millor els convingui. A priori, costa de saber els costos que tindrà el no o el sí a Europa. Syriza si guanya i pot formar majoria ho viurà en pròpia pell. Amb Europa es podran adoptar aquests acords o uns altres, però un cop signats, caldrà aplicar-los i complir-los; no és viable un ens, una comunitat, un espai, on no es respecten els acords, i qui no els respecti, haurà de tocar el dos. Personalment, confio més en el realisme i la prudència Esquerra Democràtica que no pas en Syriza.

 

Catalunya.-. El Govern ha fet bé de complir les exigències de l’executiu del senyor Rajoy. Qui, al seu torn, segueix les pautes marcades per Brussel·les. No n’hi ha d’altra. Per jerarquia i per llei, hem d’assumir les mesures d’austeritat fixades a nivell estatal. De nou, i vista l’experiència, comparteixo, en general –no pas, però, al cent per cent-, les decisions adoptades en la matèria pel govern d’Artur Mas des de la seva presa de possessió; en semblen realistes, pragmàtiques, i adients per fer front a la situació que vivim. No conec o no he sabut veure una alternativa millor, això sí, de xerrameca n’he sentida i força. De tota manera, el Govern haurà de prendre amb el màxim acord, més aviat que no tard, decisions de caràcter polític que fan referència al futur del país i a la seva voluntat d’esdevenir una societat diferenciada i semblant a la resta d’estats europeus.

 

  http://twitter.com/perermerono

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *