Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

22 de febrer de 2011
2 comentaris

14.000 catalans emigraren a l?estranger entre 2009 i 2010

Catalunya és la segona Comunitat Autònoma emissora d’emigració i per davant d’Andalusia (4.260) i de Galícia (3.212). Així ho indiquen les estimacions de la població actual corresponents al quart trimestra de 2010 publicades per l’INE (Instituto Nacional de Estadística) (…)

En el cas català van ser 108.588 les persones de nacionalitat no espanyola que van també decidir abandonar Catalunya per a provar sort en un altre país. Un indicador significatiu. Un total de 115.638 persones (catalans, fins ara nous catalans i d’altres adscripcions) haurien abandonat Catalunya cap a l’estranger.

 

Una xifra digna de qualsevol economia subdesenvolupada si atenem al fet que no es tracta, majoritàriament, d’una emigració per anar a dirigir empreses multinacionals o per anar gaudir de beques en les millors universitats (certament una part sí està en aquest cas) sinó d’una ‘fugida’ clàssica a la recerca de millors oportunitats laborals que les que es poden trobar en el país de naixement o en el que era, fins ara, el país d’adopció.

Més dades i gràfics els trobareu en l’informe annex confegit per la

Federació Internacional d’Entitats Catalanes-FIEC.

 

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

 

  1. Gràcies per recordar-nos aquesta (trista) realitat.
    Pel que he entès, aquest indicador refereix únicament als catalans/es que han emigrat a l’estranger. Hauríem de comptabilitzar també aquells/es que s’han desplaçat a altres CC.AA., bé com a emprenedors que volen posar en marxa petits negocis amb més facilitats que les que troben a casa nostra, bé per a treballar perquè aquí no han trobat feina (és el cas del meu fill que està treballant a Canàries)
    Ben cordialment,
    Reyes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!