Països Occitans

Païses Occitans

6 de maig de 2017
1 comentari

MACRON AJUDARÀ LA LLENGUA OCCITANA.

Emmanuel Macron, si és elegit president de la República Francesa, ajudarà la llengua i la cultura occitànes i les de les altres llengües, dites regionals, de França, segons informa lo Jornalet, diu l´esmentat diari digital occità que Macron ha respost favorablement gairebé a totes les propostes que li han fet les associacions de defensa de la llengua occitana i les que ha condicionat , les ha condicionat a tenir pressupost i prou.

Vet aquí doncs que l’ elecció de Macron pot ser un avanç força fort per la llengua i la cultura occitanes, en canvi si resulta triada Marine Le Pen pot ser un retrocés fort o com a mal menor que tot plegat quedi estancat per un grapat d’ anys. La candidata d’ ideologia totalitària ni ha respost a les Associacions  occitanes.

Lo jornalet: clica ”Dins sas responsas” si vols veure el texte especific amb les respostes exactes de ”En Marche”

http://www.jornalet.com/nova/8409/emmanuel-macron-a-respondut-favorablament-a-2017oc

 

 

 

Foto: Emmanuel Macron i Francés Bairó, Bairó -Bayrou en francés- ha recolzat Macron des d’ el primer moment i ell no s’ ha presentat, fent Macron de representant en aquestes eleccions del partit de Bairó. Macron és Picard i Bayrou bearnés i batlle de Pau.

Per escoltar Radio País en directe.
12.10.2009 | 1.28
A Sense categoria
TRENCAVÈL,ASSASSINAT PER DEFENDRE EL SEU POBLE.
03.10.2009 | 12.14
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Tota opinió o esperança és possible; però si és , com ara, una afirmació al titular s’hi pot i s’ha de contestar en contra que:

    1) els polítics francesos, inclosos els del més alt nivell, han demostrat que les promeses seues, siguin verbals siguin escrites en el programa oficial, no són cap garantia

    2) hom pot dir que l’EM és diferent, nou o que vol canviar les coses… els dubtes estan permisos, sobretot que és nou… i, segur queda per demostrar

    és més:
    3) a quina pàgina del seu PROGRAMA (OFICIAL, ESCRIT… …) ELL es refereix personalment i positivament tal com ho diu el teu títol. No l’hi he llegit ni per indirecta: cap!
    Que hagi respost (-ell o representant seus, possiblamentprincipiants) o no coses a uns o altres noés és cosa de fer política de baix nivell… o l’ha inclós al SEU PROGRAMA? ON és pot LLEGIR al seu programa?

    4) i si et plau, per anticipació que ningú m’insulti dient (per si de cas) que sóc de la LP… o que sóc inconscient o que faig el seu joc… Pot somriure tan com vol i també prometre el que vulgui: no l’ha votat ni la votaré mai
    … i tampoc he votat Mélenchon, per la mateixa raó o pitjor (ha escrit cartes llargues i oficials als diputats i senadors francesos abans que es voti la inclusió de les llengues ‘regionals’ a un dels paràgrafs de la constiutució estatal francesa… DEL TOT en contre) i no ha canviat res des de llavors, tampoc al seu programa.

    Cordialment
    Teo V i S
    Esperit lliure, informat i no partidista

    NB: El que acabo d’escriure són FETS comprovables, no hipòtesis o paraules o promeses, verabls o escrites… FETS COMPROVABLES!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.