Distorsions cognitives

Les distorsions cognitives, són errors en el processament de la informació, en la manera de com es percep la societat, o el món que ens envolta, quan a anàlisi, creences, valors, i com es processa aquesta informació en la nostra ment.

Sobregeneralitzar, maximitzar o minimitzar fets, etiquetar, personalitzar, culpabilitzar, en són exemples.

Els psicòlegs d’execució penal intentem desmuntar i flexibilitzar el pensament i la percepció de les persones que pateixen aquestes rígideses en el seu pensament i en com processen la informació que els hi arriba del seu entorn i com estructuren o reestructuren les seves relacions socials.

Concretament en criminologia o psicologia criminal s’intenta analitzar si el sistema de valors d’una persona està estructurat en valors antisocials o amistats o estructures socials criminals.

Dit això un fiscal o jutge de vigilància penitència ha de resoldre o fer els recursos adients en funció dels informes que reben dels professionals, ja sigui via peritatge psiquiàtric o via informe psicològic del psicòleg de referència d’execució penal.

Dit això ja podeu treure les vostre conclusions dels recursos de fiscalia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.