Distorsions cognitives

Les distorsions cognitives, són errors en el processament de la informació, en la manera de com es percep la societat, o el món que ens envolta, quan a anàlisi, creences, valors, i com es processa aquesta informació en la nostra ment.

Sobregeneralitzar, maximitzar o minimitzar fets, etiquetar, personalitzar, culpabilitzar, en són exemples.

Els psicòlegs d’execució penal intentem desmuntar i flexibilitzar el pensament i la percepció de les persones que pateixen aquestes rígideses en el seu pensament i en com processen la informació que els hi arriba del seu entorn i com estructuren o reestructuren les seves relacions socials.

Concretament en criminologia o psicologia criminal s’intenta analitzar si el sistema de valors d’una persona està estructurat en valors antisocials o amistats o estructures socials criminals.

Dit això un fiscal o jutge de vigilància penitència ha de resoldre o fer els recursos adients en funció dels informes que reben dels professionals, ja sigui via peritatge psiquiàtric o via informe psicològic del psicòleg de referència d’execució penal.

Dit això ja podeu treure les vostre conclusions dels recursos de fiscalia.

Afegeix un comentari