Bloc d'espècies i herbes

Petites històries sobre espècies i herbes

30 de juliol de 2021
0 comentaris

És aquesta la més rara de les espècies?

Un minúscul arxipèlag de paradisíacs paisatges és origen de la, potser, més rara de les espècies.

Envoltat per fondàries marines de 6 quilòmetres, l’arxipèlag de les Illes de Banda, a les Moluques, és la llar de l’arbre conegut com a Myristica fragrans.

Aquest arbre fragant dóna un fruit que recorda a un albercoc.

En obrir aquest fruit per la meitat trobaríem una membrana de color vermell ataronjat.

Envoltat per aquesta membrana trobaríem el pinyol, d’un color marronós.

Fruit, membrana i pinyol és una configuració que trobem tan repetidament a la natura, que no podríem qualificar de rara, si no fos perquè:

  1. el pinyol d’aquest fruit és la nou moscada, una de les espècies més conegudes i apreciades.
    La nou moscada combina bé amb carns i verdures, o amb estofats i postres, i és especialment agraïda en fornejats.
    El seu ús és gairebé obligat a l’hora de fer una beixamel.
  2. la membrana entre el fruit i el pinyol, un cop assecada, es converteix en el macís: una espècia què, si bé no tan coneguda com la nou moscada, és també d’ús habitual a la cuina occidental.
    Com la nou moscada, el macís és utilitzat freqüentment en fornejats.
    El gust càlid d’ambdues espècies formen un pont perfecte entre dolç i saborós.
  3. el fruit, que no és comú a occident com les espècies que d’ell s’extreuen, és també comestible.
    De carn aromàtica i especiada, sovint es deixa assecar un parell de dies amb una mica de sucre escampat per sobre.
    Els qui l’han tastat d’aquesta manera diuen que és molt saborós i que la seva textura recorda a la del gingebre cristal·litzat.

I fins aquí aquesta petita història sobre dues espècies que surten d’un mateix fruit comestible, cosa gens habitual i què per això ens hem permès de categoritzar-la com rara.

 

 

Si t’ha agradat, pots seguir històries similars a instagram.com/especiesteixidor, amb imatges inspiradores i en català. Una nova publicació cada dimarts a les 20:30.

 

També pots visitar la nostra web anant a: www.teixidor.com (traducció al català en curs)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!