Anem a ballar

Comença el ball. Ahir, alcaldes i diaris anunciaven que tot és a punt perquè l’exèrcit iniciï maniobres a sis municipis de l’Alt Empordà (Biure, Pont de Molins, Llers, Cistella, Terrades i Boadella i les Escaules) just el dia després de la diada de Catalunya.

Això denota, una vegada més, que qui organitza aquestes performances pels mitjans de comunicació no ens coneix gens com a poble, el que tenim són ganes de ballar i riure, creativitat i una llarga experiència en organitzar performances al carrer.

M’agrada pensar que algun d’aquests militars pensa per si sol, en l’intimitat, mai a la feina, i no veu clar fer maniobres actualment en pobles plens de gent gran que potser encara tenen malsons d’experiències viscudes durant la guerra i la postguerra. Però el militar es deu a la llei de l’obediència i per tant implica ser una persona sense llibertat de pensament i expressió.

A l’Alt Empordà hi ha la base militar de Sant Climent Sescebes, cert, però també hi ha un teixit associatiu increïble, noviolent, pacifista (Salvem l’Empordà, ONG’s per la Pau, Amnistia internacional, el Castell per la pau,….i un llarg etcètera) i ha demostrat en mil i una vegades aconseguir grans canvis a partir del moviment de tot un poble.

Seria bonic, doncs, veure, Llers, Terrades o les Escaules amb una performance militar, mentre just al costat hi ha una orquestra preparada per a que la gent del poble hi faci un ball (per exemple, un mambo) tots i totes vestides de rosa, o veure com els militars reben regals, per exemple: butlletes i flors.

Donem-los flors, butlletes, mambo, ball tradicional o txa-txa-txa, però no ball de bastons, no els donem la por i la cara de pomes agres que ens busquen. Com a poble, ja tenim història i experiència en tot això, aprofitem-la. Contra el fusell, …. un somriure!

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *