Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

21 de juliol de 2010
0 comentaris

Que l?agost, feixuc i mandrós no ens ho esmorteixi!!

Un dels discs més ben travats i aconseguits dels Pets és Agost, produït el 2004. La cançó que porta el mateix títol i que podeu veure a aquest magnífic videoclip d’aquest enllaç diu “Que arribi l’agost, feixuc i mandrós, que ens fa recordar la bellesa del temps que passa a poc a poc”.

Però m’agradaria que malgrat així sigui, que no deixem que s’esmorteixi la força que està agafant l’independentisme.  Cal que els promotors de les diferents iniciatives per aconseguir la unitat per la independència segueixen treballant com si no fos agost. No ens podem aturar ara!!.

Malgrat tant ERC com sembla també amb el seu silenci CiU, i ara mateix l’EPM que són els alcaldes i regidors propers a Iniciativa, deprecien la possibilitat de fer una candidatura conjunta i continuen defensant les seves candidatures pròpies, demano als companys de la Conferència Nacional del Sobiranisme i sobretot ara als que promouen la Solidaritat Catalana que facin les reunions que calguin aquest agost, per mirar de bastir una bona llista de candidats cara el setembre. No cal que sigui completa amb els 135 noms, amb una vintena ja n’hi haurà més que suficient. Cal que siguin primeres espades molt conegudes i sobretot que ajudin a aconseguir més transversalitat trencant el partidisme existent. Aquest noms que surtin han de ser consensuats amb la junta de Reagrupament que té la potestat tal com vam aprovar els reagrupats a la darrera assemblea per negociar la incorporacions a la candidatura que Reagrupament va aprovar a la mateixa assemblea.

La candidatura de Reagrupament és molt potent. Amb noms coneguts dins del món polític sobiranista com Joan Carretero, Rut Carandell, Carles Bonaventura, d’alcaldes coneguts com Jaume Fernandez i Carles Móra, del mon empresarial com Ferran Pujol i Joan Canadell,  de advocats i juristes com Roger Granados i Ignasi Planes o intelectuals academics com Montserrat Tudela i  Toni Strubell, dels que jo conec, penso que la candidatura té molta competència si la comparem amb altres, com la que ha presentat ERC o fins i tot amb la que presentarà CiU.

Però aquesta candidatura de Reagrupament necessita ser coneguda pel gran públic. Ara per ara, per la majoria dels catalans aquesta candidatura no existeix i per això les enquestes es dóna una gran paradoxa: El independentisme és majoritari i en canvi cap candidatura que vol proclamar la independència al Parlament no surt amb possibilitats d’obtenir escons.

És important i clau que gràcies al CNS i sobretot a la Solidaritat Catalana s’hi afegeixin a la candidatura de Reagrupament altres noms com el del Jan Laporta, Alfons Lopéz Tena, Uriel Bertran, Elisenda Paluzie, Josep M. Terricabres, Jordi Fàbrega i algú més dels grups o partits extraparlamentaris minoritaris. La candidatura resultant seria més potent i tindria més complicitats amb sectors d’ERC i CiU com també amb els petits grups independentistes que per la raó que sigui no havien volgut anar amb Reagrupament. Hi ha però un problema amb la militància de l’Alfons Lopéz Tena com també Uriel Bretran i Elisenda Paluzie amb els seus partits. Seria molt poc comprensible i coherent presentar-se per una candidatura que fa la competència amb la candidatura “oficial” dels partits a on militen. Això ho han d’aclarir abans que es pugin presentar com a candidats.

Però el més important de tota aquesta crida a fer una candidatura conjunta, seria aprofitar la popularitat que encara manté Jan Laporta per trencar el buit informatiu dels mass media que impedeix que arribem al gran públic. Això podria fer decantar definitivament la balança a què la candidatura obtingués molt bons resultats.

Hi ha un altra manera de veure l’agost. Pels qui hem viscut en un poble turístic, sabem que a l’agost és quan es treballa més. És quan qui viu del turisme fa el calaix que el permetrà poder viure la tardor i l’hivern. Per això, en comptes d’emmirallar-nos amb la magnifica lletra de la cançó dels Pets, fem que la lluita de la nostra independència faci l’agost el mes que ve i que del calaix hi surti la candidatura que farà que aquesta tardor i hivern sigui la nostra primavera lliure.

Endavant les atxes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!