90. Signa per les llengües de França

L’Anna A. m’envia una invitació per apuntar-me a un manifest per les llengües de França. Es tracta, tal com diu al web, de demanar l’ensenyament de i en la llengua regional, de rebre un servei públic de ràdio i televisió en la llengua regional durant tot el dia i de tenir un entorn públic respectuós amb la llengua i la cultura regionals.

Aquesta proposta de respecte lingüístic és difícil a França, que es nega reiteradament a ratificar la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries.

Podeu adherir-vos al manifest a:
http://www.desdroitspournoslangues.org/

Parlant de França, llegeixo a Macworld que precisament aquesta setmana el país veí ha aprovat una llei que prohibeix als no professionals de la premsa gravar i penjar a Internet actes de violència. Qui ho faci pot ser condemnat a fins a cinc anys de presó i a 75.000? de multa. La notícia té conya perquè precisament aquesta setmana fa setze anys que George Holliday (qui no era cap professional del periodisme) va gravar un grup de policies apallissant a Rodney King, a Los Angeles. La distribució d’aquesta gravació amateur va permetre jutjar els policies nordamericans. Això ja no pot passar a França…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *