Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

9 de juny de 2007
0 comentaris

AL CARRER. Una política pròxima.

On havíem quedat ahir? A si, avui us explicaré els 5 eixos en que es basa la meva proposta de treball com a Conseller de Districte en el el Districte. 

1. Pròxima es xarxa: Tal i com indica Ponència Organitzativa, establirem una xarxa de militants/es, simpatitzants/es i amics, que ens permetin identificar el màxim els nostres votants i relacionar-nos directament.

Per respondre als reptes que el futur ens deparen hem de tenir una estructura molt propera a la ciutadania i al nostre electorat. L?estructura que proposo és: Ciutadania, Electorat, Simpatitzants, Militància, responsables de secció electoral, responsables de veïnat, responsables de barri, i responsables de política municipal de Districte. La que marca la Ponència Organitzativa que va aprovar Esquerra Nou Barris a començaments d’any. 

Els responsables de secció electoral, veïnat i/o barris no estan recollits als nostres Estatuts, per tant no formen part de la Permanent i poden ser exercides per persones no militants d?Esquerra. Son estructures de gestió i no de decisió, i per tant no poden suplir cap òrgan de decisió d?Esquerra a Nou Barris (Congrés, Permanent, Presidència). La nostra estructura municipalista-territorial anirà enfocada a localitzar i identificar els nostres electors i a esdevenir-ne els representats.

Les propostes, idees, queixes dels electors, per mitjà dels nostres representants territorials, arribaran als òrgans corresponents i tindran respostes personalitzades.

Com a Conseller de Districte m’aniré reunint amb la nostra xarxa (militància, simpatitzants, amics) per establir aquesta estructura. Sense preses, però sense pauses, Esquerra pot esdevenir una eina útil als ciutadans que tenim a prop.

Seran funcions dels responsables territorials de secció, veïnat i/o barri de comunicar-se amb electors, amics, militants i votants del seu territori; representar en el territori a Esquerra; captar interessos i demandes dels veïns.

Esquerra Nou Barris estructura orgànicament en la Seva Ponència d’Organització el Districte en 19 veïnats, integrats en 7 dels 13 barris del Districte: Guineueta, Parc Central, Can Dragó, Jardins Alfabia, Plaça Sóller, Can Borràs, Flor de Neu, Plaça Verda, Santa Engràcia, Mina de la Ciutat, Roquetes, Santa Eulàlia Vilapicina, Turó de la Peira, Cases d?en Charlot, Plaça de Verdum, Can Cartellà, Can Garrigó, Torre Llobeta i Virrei Amat. Esquerra Nou Barris estructura orgànicament el Districte en treze barris, que son: Can Basté, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Trinitat Nova, Torre Baró, Turó de la Peira, Vallbona, Verdum, Vilapicina,

Una xarxa com aquesta, que no crearem en una ni en dues legislatures, ens permetria: Primer arribar a molts llocs que no arribem, i per tant atendre millor a les necessitats dels nostres electors. Segon, que cada membre de la xarxa d’Esquerra tingues una feina, en la mesura de les seves possibilitats, per tirar endavant el nostre projecte, i per tant sigui protagonista i no públic del nostre projecte. I Tercer, que Esquerra fos percebuda per un Partit proper a la gent i amb gent als barris.

2. Proximitat es informació: Farem actes públics amb els representants institucionals del Partit per que expliquin el que fan i les nostres postures. Establirem una carta de serveis del Conseller de Districte a la ciutadania (llistes de e-correu amb informació i dades de Districte, per barris, en que els veïns es puguin inscriure).

Esquerra, ja sigui al govern o a l’oposició, té un projecte propi. Projecte que no podem confiar que expliquin diaris, ràdios ni televisions. Només el podem explicar nosaltres. Per això farem actes amb els nostres responsables institucionals a tots els nivells, per que els nostres votants sàpiguen que fem, quan, com i perquè.

La bona informació és bé valuós. Per això, a partir d’aquest bloc organitzaré una carta de Serveis a la Ciutadania del Conseller. Esdevindrà una xarxa de llistes de correus per barris, de manera que els veïns que ho vulguin, només enviant un correu electrònic es puguin apuntar i rebre informació del Districte, del seu barri en concret o d’Esquerra. En certa manera serà com fer una agencia de noticies de Nou Barris. La gent ens sentirà a prop per que serem a prop.

3. Proximitat es contacte: Farem una paradeta ?esquerra t’escolta? cada més. Organitzarem una visita al més d’un regidor a una entitat.

Esquerra Nou Barris ha de fer paradetes al carrer que permetin visualitzar la presencia del Partit al Districte. El Grup Municipal de Districte les hem d’aprofitar per que el ciutadà pugi veure que som institucionalment a Nou Barris i que ens poden adreçar queixes i requeriments. Per tant establirem a la paradeta, la secció, "Esquerra t’escolta: parla amb el teu conseller de Districte", amb cartelleria pròpia. L’objectiu es que la ciutadania s’adoni que no volem simplement fer paradetes publicitàries, volem escoltar-lo.

4. Proximitat  es participació. Redactar el Programa (2009-2011) en un procés participatiu intern-extern. Presentaren la Ponència Municipal a les entitats associacions i veïns i recollirem les seves impressions i idees. El programa serà la síntesi de la Ponència i aquestes aportacions.

Començarem a redactar al llarg dels dos primers anys de legislatura una Ponència Municipal, com una mena de llibre blanc on reculli les nostres opinions, impressions, propostes i plans per Nou Barris. Aquesta Ponència es redactaria a partir de debats polítics al Casal, per temes, i seria finalment aprovada amb les esmenes que calgues en una Conferència Municipal el 2009. La Conferència seria un gran acte públic de militants, simpatitzants, amics i electors d’Esquerra.

A partir d’aquí començaríem a treballar el programa, desglossaríem la Ponència temàticament i la portaríem a les entitats. Per exemple: agafaríem la part de mediambiental i la presentaríem a les entitats del districte que hi treballen. Els hi demanaríem que en pensen, que afegirien i que traurien, i ho faríem quan faltes molt per les eleccions.

Fruit de la Ponència i del debat amb les entitats sortirà el programa, que podem aprovar al mateix Congrés que fem per escollir els candidats. Un Programa resultat del treball intern i del debat extern. Un programa que per tant, la nostra gent podrà defensar i transmetre per que és seu i no del Conseller o de l’Executiva.

5. Proximitat amb la gent que es mou: Aprofitarem la nostra presencia a entitats per aprofundir els nostres contactes i fer-ne de nous.

Nou Barris es un Districte amb un fort teixit associatiu. Les entitats i associacions no només fan una magnífica tasca, sovint treballen en xarxes entre elles per aconseguir els seus objectius. El seu nivell d’implicació es tal que sovint gestionen equipaments municipals o creen associacions de segon ordre (associacions que tenen per membres altres associacions enlloc de persones físiques) per gestionar-los. Gestionen projectes propis com la Cultura va de Festa i el Festival de Sopes del Mon, que son exemple de participació arreu.

Esquerra ha d’aprofundir i estendre els seus contactes amb aquesta xarxa. No per que ens votin, que tant de bo, si no per que conèixer Nou Barris vol dir també conèixer la gent que es mou a Nou Barris. I si no coneixem de veritat els Districte no hi podrem donar resposta als seus problemes.

Si el nostre conseller, a més a més de ser-ho, ha de dur a terme una tasca de gestió al Casal (president, secretari organització, tresorer), simplement no ho podrà fer. I cal, i tant que i cal. Per això crec que es una de les cinc prioritats en aquesta legislatura.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.