Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

26 d'agost de 2009
0 comentaris

Dona assassinada al barri de la Guineueta

El Periodico de Catalunya. Una cesària salva el nadó d’una noia assassinada pel seu company

• Els professionals del SEM van extreure la nena del ventre de la mare al replà d’un desè pis

• L’homicida va matar d’un tret al cap la jove, de 22 anys i embarassada de 9 mesos, a Barcelona

ANTONIO BAQUERO. BARCELONA. La tragèdia i el miracle es van donar cita ahir en els pocs metres quadrats d’un ascensor i el replà d’un desè pis. Allà, en un bloc del carrer de Lorena, al districte de Nou Barris, un individu va assassinar d’un tret al cap la ­seva parella, una noia de 22 anys embarassada de nou mesos, en el moment en què ella havia aconseguit ficar-se a l’elevador per fugir. Acabaven de tocar dos quarts de tres de la matinada. Mitja hora després, els professionals del Servei d’Emergències Mèdiques aconseguien, després de practicar una cesària post-mortem, salvar la vida que bategava al ventre de la víctima: una nena que ahir a última hora de la nit estava ingressada en estat greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=639964&idseccio_PK=1021&h=

Just després de sentir el tret, els veïns van avisar els Mossos d’Esqua dra, que es van presentar imme dia tament al lloc on havien passat els fets. Allà van detenir Daniel D. T., un jove de 20 anys de nacionalitat espanyola, com a presumpte assassí de la seva parella sentimental. L’home va matar d’un tret al cap la seva companya i, a més a més d’homicidi, també va ser detingut per tinença il·lícita d’armes.

FERIDA MORTAL / A les 2.36 hores, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre una trucada en què se li donava l’avís d’una dona amb un tret al cap. Menys de 10 minuts després, una unitat de suport vital avançat va arribar al lloc. Després de pujar a tota velocitat al desè pis, el personal sanitari va trobar la dona amb un tret fatal al cap. «Es va intentar reanimar-la, però aviat es va constatar que la ferida de bala que presentava al cap era mortal», van relatar fonts del SEM. Els sanitaris van veure amb alarma que la pèrdua massiva de sang que estava patint la dona podia afectar el fetus.

En un exercici d’excel·lència mèdica en una situació límit, els professionals del SEM van traslladar el cos de la dona de l’ascensor al replà i van portar a terme una cesària post-mortem d’emergència al lloc dels fets. Durant aquest temps, havia arribat al carrer de Lorena una unitat de suport vital avançat pediàtric terrestre. 

La presència d’una autèntica uci mòbil especialitzada en nadons va ser fonamental per poder salvar la vida de la nena. El bebè va néixer en aturada cardiorespiratòria. No obstant, els metges van aconseguir reanimar la criatura i estabilitzar la seva situació cardiovascular, en cara que necessitava respiració as -sis tida.

TRASLLAT A LA VALL D’HEBRON / Va ser llavors quan la nena va ser traslladada a l’uci per a nounats de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Avui al matí està previst que els responsables del centre hospitalari emetin un comunicat sobre l’estat de salut de la criatura.

L’homicida i la víctima eren una parella estable i, malgrat que eren molt joves –ella tenia 22 anys, i ell, 20–, ja eren pares d’una nena de 3 anys. La família vivia a casa de la mare d’ell, que va ser detingut al mateix lloc dels fets ja que, després d’assassinar la seva parella, es va quedar allà sense intentar fugar-se.
Ahir, a l’edifici, els veïns comentaven consternats i incrèduls el que havia passat. Rosa María Bea, la portera de l’edifici, va ser l’encarregada de netejar les abundants restes de sang tant de l’interior de l’ascensor com del replà.

«Feia bastant temps que la parella vivia a casa de la mare d’ell», va explicar la dona, que va voler ressaltar que «no semblava que tinguessin especials problemes; eren veïns normals, d’aquells que saluden i es paren a xerrar». Mentre parlava sostenia a la mà dreta el cartell amb la llegenda «Fora de servei» que havia col·locat a l’ascensor mentre el netejava.

NO CRIDAVEN L’ATENCIÓ / Preguntada sobre si la parella mantenia baralles freqüents, una jove veïna va declarar: «Jo no sé què devia passar dins de casa seva. Però mai van cridar l’atenció per tenir baralles d’aquesta mena». Amb la mort d’aquesta noia a Barcelona, ja són 37 les víctimes mortals de la violència masclista a Espanya des de principis d’any.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.