MARCÚS

(@marcroca)

30 de gener de 2006
10 comentaris

Arreveure polítics, benvinguda societat civil: Per la llibertat i el respecte, VOT NUL!

El 19/11/1995 vaig publicar la meva primera carta a un diari. La segona va arribar el 23/06/2000, i des d’aleshores n’he publicat una quarantena. Aquesta segona -acompanyada de 18 firmes més, i publicada al diari AVUI- feia així:

"Registre per la independència:

S’ha parlat molt de la impossibilitat legal de dur a terme un plebiscit en el nostre país per que sigui el poble qui decideixi quin camí vol seguir, si seguir formant part dels estats espanyol i francès o recuperar la independència política. Aquest fet d’il·legalitat ha donat ales als nostres representants polítics per tal de no mullar-se sobre el tema, deixant així la situació del tot paralitzada i creant una total divisió social en les formes per a arribar a aquesta fita (sorgeixen constantment tot tipus d’iniciatives, però les bones intencions desapareixen amb el pas del temps). Des de la nostra posició de ciutadans no inscrits a cap partit polític ni organització sindical o social, els aquí sotassignants proposem la creació d’un "Registre per la Independència dels Països Catalans", el qual tindria, entre altres, les següents característiques: 1) Seria intemporal, és a dir, no tindria data de caducitat; 2) Estaria obert a tots els ciutadans amb dret a vot (segons les actuals legislacions espanyola i francesa); 3) Tothom podria donar-se d’alta i baixa, a voluntat; 4) Només hi tindrien cabuda els ciutadans en quan a individus, en cap cas hi podrien accedir partits polítics ni cap tipus d’organització representativa. Aquesta iniciativa permetria tenir una visió constant de la voluntat del nostre poble. Això sí, caldria una important implicació participativa per a informar de l’existència d’aquest a tothom i establir el màxim de facilitats per poder-se donar d’alta (i de baixa, si es canvia d’opinió)."

Rellegint escrits meus de fa anys, a vegades no em satisfan prou, o els modificaria aplicats a la realitat actual. Ara bé, aquest el subscric igual que fa onze anys.

Posteriorment vaig conèixer de l’existència del Cens Nacional del Poble Català. Semblava una bona idea, però el fet que demanessin "una contribució mínima del 0,6% (6 per 1000) dels ingressos per treball, subsidis, pensions, rendes, etc…" per a poder-s’hi inscriure em va fer pensar que no era una eina prou útil (la pela és la pela!).

Ara se’ns ha presentat una oportunitat que no podem deixar passar per alt: El referèndum de ratificació de la reforma de l’Estatut del Principat. Mentres ho llegia al bloc de’n Marc Belzunces (http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/5830) [Posts: "Transformació del referèndum del nou estatut de Catalunya en un Referèndum d’independència" (http://blocs.mesvilaweb.com/node/view/15413 ) i "Referèndum estatut: el NO no és una opció vàlida" (http://blocs.mesvilaweb.com/node/view/15448 )], i considerant dues coses: a) Passi el què passi guanyarà el SI, i b) Adéu partits polítics, benvinguda societat civil activa!

HE DECIDIT DECANTAR-ME PEL VOT NUL.

És impossible -a hores d’ara- lluitar contra la sociovergència, els seus mitjans de comunicació (només cal llegir els titulars de La Vanguardia dels darrers dies, targiversant la realitat i pressionant impúnement a ERC), dos anys de grans discursos per acabar claudicant, etc… El NO no pot guanyar, l’abstenció quedarà diluïda amb els que "passen de la política" i els "desmoralitzats" i el vot en blanc no és un vot actiu en aquest cas. Per tant, NOMÉS EM QUEDA EL VOT NUL, en el qual hi posarà quelcom com ara: LLIBERTAT (ho prefereixo, és més neutre i demana el mateix), INDEPENDÈNCIA, O ALGUNA COSA PER L’ESTIL. Llavors que comptin els vots nuls, i com més siguem, més i més aviat hauran de reaccionar els polítics. Fins ara ells movien els fils de les marionetes (nosaltres, el poble), a partir d’ara nosaltres mourem els fils -no sé amb quina força, però un percentatge alt pot fer canviar les coses. La gràcia és que no cal guanyar, no cal que els vots nul siguin més d’un 50%, n’hi ha prou en què siguem molts.

Algunes coses per aconseguir-ho:

  • Facilitar butlletes idèntiques a les oficials (no és bo que ho haguem d’escriure) que, a ser possible, ens poguem baixar per internet i poguem fer un "mailing" al major nombre de llars del Principat.
  • No permetre l’entrada als partits polítics -ni parlamentaris ni extraparlamentaris- ha de ser una decisió fora de la disjuntiva debat ideològic (dreta-esquerra) debat identitari (nacionalistes catalans-nacionalistes espanyols-regionalistes-independentistes).
  • Implicar el màxim d’organitzacions civils unides sota un mateix objectiu, amb un mínim denominador comú: Aconseguir el màxim de vots nuls possibles.
  • Enviar mails a amics, coneguts, familiars, etc…, fer difusió de la campanya a través de webs personals, webs col·lectives, blocs, cartes als diaris, etc…
  • Hi ha temps per crear opinió, només cal creure que és possible.

Cridem qui som i que tothom ho escolti,

I, en acabat, que cadascú es vesteixi

Com bonament li plagui, i via fora,

Que tot està per fer i tot és possible

[Miquel Martí i Pol dixit, "Ara mateix"]

NOTA 1: Ho sento per tot aquest text en vermell, l’original és en negre. Intentaré solucionar-ho.

NOTA 2: Qui ha aconseguit el domini .CAT? I, el retorn dels papers de Salamanca? Els polítics? NO. La societat civil.

Més info sobre el tema: Bloc El Llamp: http://blocs.mesvilaweb.com/node/view/15453.

Salut i llibertat!

Marcús

  1. jo tenia entès que el vot nul afavoreix el partit més votat.

    tu dius "Llavors que comptin els vots nuls, i com més siguem, més i més aviat hauran de reaccionar els polítics. Fins ara ells movien els fils de les marionetes (nosaltres, el poble), a partir d’ara nosaltres mourem els fils". El k estàs dient és que et vols fer polític.

  2. L’Estatut esclau de Catalunya només mereix un vot nul! Em sembla bastant bé, és el que pot donar la millor interpretació del que pretenem: Foragitar els polítics mesells i ben aviat procalamar l’estat català!

    Gràcies pel teu comentari i connexions. Cert xicot, ets una màquina i coneixes i domines això dels blocs a la perfecció. Fins aviat!

    Catalunya et necessita: Vine i uneix-te, actua ! http://www.catalunyaaccio.org   Visiteu la web i el bloc de mes vilaweb núm 4389, bloc dels destacaments de Vilada i Berga (Berguedà)  

  3. Totalment d’acord amb tot el que dius Marcús. Només un petit comentari, crec que si es fa una campanya a favor del vot nul, el missatge que s’hauria d’enviar és: "SI a l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya".

    Crec que aquest seria el missatge correcte per aconseguir el màxim d’adhesions a la campanya, car hi pot haver molta gent que sense ser independentista estigui en contra de l’Estatut PSOE-CIU i estigui disposat a donar el seu vot a l’estatut aprovat pel Parlament. Penseu que aquest missatge podria ser vàlid tant per votants de ERC, com de ICV, PSC o CIU, que de socialistes i convergents també n’hi ha molts d’emprenyats. Si es vol canviar alguna cosa lo important és tindre el màxim de recolzament possible, i després que cadascú escrigui el que vulgui si ho creu convenient: INDEPENDÈNCIA, LLIBERTAT o PAÏSOS CATALANS.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!