El retorn del Déu

?He fet un llarg viatge per arribar fins aquí. En el fons del meu cor encara puc sentir les olors del mar i gaudir amb els records de la meva estimada Empúries. Aviat em trobaré amb vosaltres. Us explicaré part de la meva història i de com he arribat fins aquí. Més de 2000 anys ens separen. Quan ens trobem, voldria que em poguéssiu sentir més a prop de vosaltres, com els fidels que cada tarda, a l?hora del crepuscle, es treien les sandàlies i es purificaven abans de contemplar la meva imatge. Al igual que vosaltres, també ells necessitaven preparar-se per a la visió del déu…?

l’Esculapi torna a casa. He realitzat una cerca a Google per conèixer l’impacte de la presentació de l’Esculapi i aquest n’és el resultat.

…No hi trobeu a faltar res?

El topònim l’Escala no apareix a cap titular. És més, no apareix a cap cos de notícia, a exepció de Gironoticies.com. Hi ha dos titulars que s’ajuden de parèntesis per localitzar Empúries, Yahoo Noticias i Europa Press. Però cap utilitza l’Escala com a referència.

Si heu tingut la paciència de llegir-vos totes les notícies enllaçades us haureu fixat que el contingut de les mateixes són molt similars. Ens trobem doncs davant d’una notícia d’agència. Crec que si Europa Press s’hagués servit del municipi enlloc de la comarca per situar Empúries al mapa, la majoria de mitjans haguessin inclòs l’Escala a la notícia i algun al titular.

Potser no és un fet transcendent, però és símbol de la desconnexió existent entre Empúries i l’Escala. Una desconnexió que ens ha portat a no saber aprofitar ni els fluxos econòmics ni de visitants (251.000 el 2006) del conjunt patrimonial d’Empúries.

Sembla de calaix, i més ara que parlem de transferències de gestió d’aeroports i ferrocarrils, que la proximitat és un bé preuat. l’Escala ha de ser present en l’òrgan de gestió del conjunt arquitectònic, ni que sigui perquè Empúries estar en el seu terme municipal.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *