RUC BO, RUC A LA CASSOLA!

Sí amics anticolonials! Com és lògic i normal la mandra felina m’ha pogut. Estava a l’espera d’un aconteixement prou interessant per aquest dos-mil set que em fes llevar i no ha estat fins avui. La tardança però, ha merescut la pena. La notícia ens la porten uns feréstecs amics de la muntanya que han acordat fer un fi de festa burrista a la seva capital, Sort. Parlo de la penya gastronòmica La Xicoia que ha cregut que ja n’hi havia prou de lluir tant de ruc a fora. Molt hàbilment han preferit posar-se’l dins. I ho han fet cruspint-se’n dos exemplars, amb seques!

L’àpat, que ha comptat amb invitats periodistes que n’han donat fe, l’han gaudit uns cinc-cents comensals burrífags. La nota discordant de la bacanal equina la van posar un cop més, els del Front Burrista d’Alliberament, que en un desesperat intent de protagonisme van criticar amenaçadorament la fartada amb una excusa ecologista. Els menja-burros, per treure-se’ls del damunt van precisar que el guisat no era del sagrat guarà banyolí en extinció, sinó que era de ruc comú (burrus hispanicus). Es veu que els de FBA van haver d’empassar-s’ho perquè quan van arribar a taula, de la bèstia ja no en quedaven ni les costelles. Si n’era de bo!

Suposo que aquest serà un primer acte de tot un seguit que vindran després que l’honorable Jordi Pujol, des del seu bloc, critiqués (sobretot) als seus, per expressar la catalanitat a base de plantar-se el símbol de l’orellut banyolí. Els renys del president sénior venien per la inutilitat de l’us de la ironia en contextos polítics i de la confrontació que crea el burro amb espanya. No cal dir que el veterà estadista li falla l’argument, que no la denúncia. Ni la ironia existeix per enlloc en el ruc (més aviat, autoodi) ni crea cap confrontació (si fos espanyol em faria pena). Però res, disculpat! Que per una que l’encerta, no li traurem pas la raó. Estem amb vos, president. Com La Xicoia, el ruc bo, a la cassola. Catalunyam!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *